perjantai 2. joulukuuta 2022

Vain vihreätä joulua

 


Toisen makuuhuoneen tehosteväriksi on valikoitunut vuosien saatossa vihreä. Ensin siellä oli pari vihreää esinettä, hiljalleen niitä on ilmaantunut vielä muutamia lisää. Tänä jouluna päätin vihertää kerrankin ihan kunnolla ja hankin ilokseni tummanvihreän kartonkitähden sekä joulumännyn. Joulumänty saa toimittaa meillä joulukuusen virkaa. Puoliso lähtee juhlimaan joulua vanhemmilleen. Itse vietän tämän joulun valvoen yövuoroissa, joten joulun laittamisen fiilis on jokseenkin vähissä. Ainakin toistaiseksi. Muutamilla huolella valituilla koristeilla, laadukkailla suklailla ja jouluisilla kukilla mennään. 

Ennen joulun työputkea ajellaan Porvooseen. Hotelli on varattuna yhdeksi yöksi jouluviikolla. Useampaa yhteistä yötä emme saaneet järjestymään, joten otetaan nyt kaikki ilo irti tuosta. Juhlistetaan joulua ja molempien syntymäpäiviä samalla kertaa. Mikäpä olisi Porvoota parempi paikka joulun viettoon?

Itsenäisyyspäivä on jo lähes ovella. Olen siinä sopivasti vapailla, mutta puolisollahan piisaa tietysti töitä senkin edestä. Yksinäinen joulu riittää jo minulle. Itsenäisyyspäivää aion viettää lumisen metsän keskellä anoppilassa. Näen jo itseni istumassa villasukkineni keinutuolissa pirtin leivinuunin vieressä.

Kävin toissapäivänä toisen kerran OMT-fysioterapiassa. Käynnin päätteeksi lähdin lumisateeseen tallustelemaan ja tunsin itseni harvinaisen kivuttomaksi. Sen vastapainoksi olen ollut pari viimeistä päivää harvinaisen kivulias. Olo on ollut kuin mankelin jäljiltä, sattuu ihan kaikkialle. Tänäänkin lähden yövuoroon särkylääkkeiden voimalla. Toivon kuitenkin, että helpotusta kipuihin on hiljalleen luvassa. Kyllä tämän ahkeroinnin ja rahan menon vastineeksi pitäisi onnistumisia saada, eikös vaan?

Ei kommentteja: