torstai 8. joulukuuta 2022

Metsäisiä joulutunnelmia

 

Otin maalla jouluisesta tunnelmasta kaiken irti. Tuloiltana lämmitettiin tuvan leivinuunia. Istuin kiikkustuolissa villasukkineni katselemassa tulen loimotusta. Ihan kuten olin etukäteen ajatellutkin. Anopin leipoessa perunarieskoja innostuin väsäämään joulutorttuja Pihlaja-hillolla. Kokeilin iltani iloksi kaikenmaailman joulutorttumallit - ja täytyy myöntää, että niistä tuli aika hienoja. Pitäisi hankkia torttutaikinaa tänne kaupunkiinkin, niin saisi napattua niistä muutaman valokuvankin päivänvalossa.

Itsenäisyyspäivän aamuna söimme kiireettömästi aamupalaa. Sen jälkeen lähdimme anopin kanssa järven jäälle. Kylmä viima kävi aukealla luihin ja ytimiin, joten päätimme luopua lenkkeilyajatuksesta. Sen tilalle järjestin itselleni pienen valokuvaussession. Lyhdystä se ajatus lähti. Laitoin tulen kynttilään ja kiertelin lyhdyn kanssa pihapiirissä ja lähimetsässä aina siihen saakka, kunnes sormenpäät alkoivat jäätyä. 

Juhlavan itsenäisyyspäivän lounaan jälkeen lähdimme kahville anopin siskon luo, joka muutti miehensä kanssa kotipaikkakunnalleen toiselta puolelta Suomea tänä syksynä. Oli mukavaa päästä näkemään heidän uusi kotinsa. Loppuilta meni appivanhempien kanssa television ääressä suklaakonvehtien ja Linnan juhlien parissa. Seuraavana aamuna lähdinkin matkailemaan jo kotia kohti. Reissu maalla oli siis varsin pikainen. Olen silti tyytyväinen, että sain sinne aikaiseksi lähteä. Maaseudulle on aina mukavaa päästä.

Tänään olen vielä vapaalla. Olen istunut koko aamun sohvan mutkassa kahvimukin kanssa kirjoittamassa ja katselemassa lumisadetta. Tarkoitus on edistää joululahjahankintoja, kirjoittaa joulukortteja ja puuhailla kotitöiden parissa. Eipä tässä siis enää tämän kummempia, voikaa hyvin seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja: