keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Vapun kuvakimara

 













Karattiin viettämään vappua pääkaupunkiseudulle. Majapaikan löysin Bob W. Katajanokalta. Olimme hetken aikaa kahden kerroksen väkeä. Yläkerrassa meillä oli keittiö, oleskelutilat ja kylpyhuone. Makuuhuone ja kylpyläosasto saunalla sekä kylpyammeella löytyi alakerrasta. Välissä oli kierreportaat, joita suhasimme edestakaisin. Pohkeet ovat vieläkin kipeät porrastreeneistä. Kävimme joskus asuntonäytössä katsomassa useammankin kerran yhtä kaksikerroksista rivitalokotia. Harkitsimme sitä vakavissamme silloin. Olipa onni, ettemme siitä koskaan kuitenkaan ostotarjousta jättäneet.

Kutsuttiin miehen veli vaimoineen vappuna Suomenlinnaan piknikille. Evääksi napattiin sushia, skumppaa ja rahkamunkkeja. Kiva ajatus, mutta jäinen meri-ilmasto tuntui luissa ja ytimissä. Haaveilin toppatakista, piposta, kaulahuivista ja lapasista. Onneksi oli sauna, joka sulatti ikijäästä illan päätteeksi. 

Puoliso teki matematiikan tentin etänä heti saavuttuamme. Minä kävin sillä välin kiertämässä Katajanokan ympäri. Istuin meren rannalla kuuntelemassa lokkien huutoa, katselin niskat vääränä kaunista arkkitehtuuria ja ihastelin (sekä valokuvasin) Tove Janssonin puiston keväistä kukkaloistoa. 

Huomenna meillä on luvassa paluu arkeen. Mies lähtee aamulla töihin. Itse aion viettää kotipäivää. Suunta on ulos ja aurinkoon. Kotonakin voisi tehdä jotain. Pyykkäys ja suursiivouksen aloitus ovat tehtävälistan kärjessä. Kukkamullatkin pitäisi viimein vaihtaa, olen haaveillut siitä jo ihan liian kauan.

Ei kommentteja: