perjantai 31. toukokuuta 2024

Kesäpesässä

 








Kamerani pääsi pitkästä aikaa käyttöön tänään, kun napsin talteen kesäisiä kuvia. Oli päivän kuumin aika ja minä vietin siestaa kotinurkissa. Arabian astiasetin löysin taannoin kirpputorikierrokselta ja kielot poimin pikaisesti työmatkan varrelta. Puhelin suojakuorineen on aivan uusi ja iskemätön. Jouduin hankkimaan sen, kun entinen kännykkä putosi työreissulla taskusta vessanpönttöön. 

Elin kaikkiaan kolme päivää ilman luuria. Onneksi olimme juuri silloin lähdössä kummipojan syntymäpäiville ja sen jälkeen kyläilemään miehen siskon luokse muutamaksi päiväksi, joten aika kivuttomasti se mielestäni meni. Kaikkien sovellusten palauttaminen, salasanojen muistaminen ja mobiilipankin avaaminen sen sijaan kiristi hermojani senkin edestä. Onni onnettomuudessa, että entinen puhelimeni oli jo vuosia palvellut. Näytön alakulmakin oli ollut rikki vuoden verran.

Reissu Keski-Suomeen oli varsin virkistävä. Kummipojan syntymäpäiväjuhlia vietettiin ensin riehakkaasti Jyväskylässä. Sen  jälkeen ajettiin maalle kälyn luo paistamaan pizzoja ja leikimään koiralauman kanssa. Seuraavana aamuna istuin terassilla rottinkiriippukeinussa koirakaveri jaloissa ja tunsin oloni harvinaisen rentoutuneeksi. Tunteeni taisi johtua siitä, kun metsä humisi ympärillä ja linnut lauloivat. Illalla grillattiin liioitellen ruoan määrässä, lämmitettiin rantasaunaa ja pulahdettiin viilentävässä joessa.

Laskevan auringon valo siivilöityy kotiin suuren riippakoivun sekä parvekkeen keijunmekon takaa luoden kauniita ja lämpimän sävyisiä kuvioita seinille. Niin ihmeellinen aika juuri nyt. Kaikki ympärillä kukkii ja tuoksuu. Tiedostan samalla, että kaikki on myös ohi harvinaisen nopeasti. Harmittaa, etten ehdi nauttia tästä tarpeeksi. Eilen mietin töissä, että joku kerta haluan pitää kesälomani alkukesästä.

Ei kommentteja: