tiistai 5. joulukuuta 2023

Joulumietteitä

 


Eipä tässä elämässä ihmeitä. Taakse jäänyt pimeä, sateinen ja lumeton jakso veti mielen matalaksi. Lumen ja pakkasen ansiosta tunnelma on ollut kaikin puolin valoisampi. Työpaikalla käynnissä olleista muutosneuvotteluista huolimatta. Eilisen kuulemiskierroksen jälkeen meille kerrottiin, ettei irtisanomisia ole luvassa. Resurssitarpeet vaihtelevat hyvinvointialueen päätösten mukaan, joten seuraavat muutosneuvottelut on luvassa keväällä. Vakaampi työpaikka on hakusessa, mutta se tulee ottamaan aikansa. Olen kiitollinen ja helpottunut, ettei nyt ole painetta tehdä äkkinäisiä ratkaisuja.

Hetkittäin olin tyyni ja valmis ottamaan muutosneuvottelujen päätöksen vastaan. Vaikka huononkin. Kunnes seuraavana päivänä levottomuus otti taas vallan. Olenkin viime aikoina lenkkeillyt paljon lähellä olevalla puutaloalueella. Kauniit talot jouluvaloineen, lumesta notkuvat pihat ja savuiset piiput rauhoittavat mielen joka kerta. Tehokasta stressin purkua, vai mitä olette mieltä?

Yövuoroni päättyivät tähän aamuun. Kävelin kirpeässä pakkassäässä kotiin ja ihastelin valkoisena hohtavia puita, joiden oksat kimaltelivat katulamppujen valossa. Tuli ajatus, josko en menisikään nukkumaan, vaan odottaisin päivän valkenevan ja suuntaisin sitten kameran kanssa ulos. Näin tein. Oli hieno ja aurinkoinen pakkaspäivä. Arvatkaapa vaan, maltoinko nukkua lainkaan. Illan hämärryttyä olin niin väsynyt, että pilkin sohvalla siirtäessäni valokuvia läppärille. Päätin suunnata siitä sitten yöunilleni. Tai niin minä luulin. Kymmeneltä illalla heräsin haaveilemaan aamukahvista, jota millään en tohdi enää keittää...

Joulua tunnelmoin parhaani mukaan. Viikonloppuna ruksin joulusiivouksen pois tehtävälistalta ja kaivelin joulukoristeet esille. Huomaan, että vihreä ja valkoinen miellyttävät silmääni tänäkin jouluna. Työpaikka on kyllästetty punaisella, ehkä siksikin nautin jostain ihan muusta. Toivoin tälle vuodelle työvapaata joulua - ja sellaisen yllätyksekseni sain. Suunnitelmat ovat aivan auki. Kotiin olisi helppoa jäädä, puolisokin kaipaa lepoa tiiviin opiskelurupeaman jäljiltä. Vaan entäs, kun joku reissu houkuttaisi?

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Kauniita kuvia. 😊
Tuollaiset kävelylenkit on parhautta! Puutaloalueet, voi että…
Ihana kun sait vapaan joulun! ❤️

Mannaryyni kirjoitti...

Kiitos, kiitos 😘 Vapaa joulu on luksusta. En oikeastaan edes ymmärrä vielä, etten lähde töihin yhtenäkään päivänä...