tiistai 26. joulukuuta 2023

Jouluisia välähdyksiä

 Joulu on ollut sellainen kuin ajattelinkin. Luminen talvimaisema valkoisena hohtavine puineen on ollut kuin suoraan postikortista. Kauniimpaa en olisi osannut millään toivoa. On ollut mukavaa viettää yhteistä aikaa puolison kanssa. Opintokiireisen syksyn aikana yhteinen tekeminen ja oleminen on ollut kortilla. Hankin meille joululahjaksi kanavapaketin, josta on riittänyt iloa pyhäpäivien ratoksi.

Ruoka on ollut hyvää ja sitä on ollut riittävästi. Aattona tehtiin erilaisia laatikoita ankan lisäkkeeksi. Tarjolla oli bataattilaatikkoa, aura-punajuurilaatikkoa ja peruna-vuohenjuustolaatikkoa. Kermassa ja juuston määrässä ei säästelty, joten kyllähän ne veivät kielen mennessään. Aattona herkuteltiin vielä juustoilla, anopin leipomilla karjalanpiirakoilla, savuisella tervaleivällä ja savulohella sekä suklaalla. Laskin kaloreita koko syksyn, joten olen nyt nauttinut joulun herkkuja notkuvasta ruokapöydästä ihan huolella. Huomenna on jo kuitenkin palattava ruotuun ja arkeen, vaikka vielä vapaalla olenkin.

Viimeisen vapaapäivän kunniaksi voisin lähteä huomenna pyörimään kaupungille. Sain syntymäpäivälahjaksi lahjakortin kirjakauppaan. Odotan mielenkiinnolla, että millaisen kirjalahjan minä itselleni bongaan. Huomenna meille pitäisi tulla vieraitakin. Kummipoika perheineen on johonkin aikaan ohikulkumatkalla ja ajatuksena on, että he pysähtyisivät välillä istahtamaan tähän meille.

Tänään aiomme lähteä ulos syömään. Suuntaan tästä siis seuraavaksi suihkuun ja etsimään sopivia vaatteita. Mukavaa lähteä sen verran ulkoilemaan. Tämä päivä kun on mennyt jo vähän liiankin laiskasti. Eilen sentään kävin reippailemassa kymmenen kilometrin verran raikkaassa talvikelissä.

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Taas kauniit kuvat kauniissa blogissasi! 😍
Ja ihana kuulla joulun tunnelmasta. ❤️☃️❄️
Hyvänen aika, ei voi muuta sanoa kuin että NYT tuli vesi kielelle, kun luin ruokalistaa, tervaleivät ja kaikki!! 😋😋😋

Mannaryyni kirjoitti...

Kiitos Thilda. Joulua jäi ikävä. Tuntuu, ettei koskaan ehdi nauttimaan tunnelmasta tarpeeksi. Eikä ole muuten ollut helppoa palata ruotuun ruokailujen suhteen. Suuni ehti tottua jo liian hyvään 😂 Päivä kerrallaan, kyllä se taas siitä...