keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Lunta tulvillaan

 

Talvisää on raikas. Lunta on jokaisena päivänä edellistä enemmän, nytkin satelee hiljalleen lunta. Tunnelma voisi olla hyvinkin jouluinen, ellen istuisi tässä kahvimukin kanssa korvatulpat päässä. Naapurissa on menossa kahden viikon keittiöremontti ennen joulua. Pari päivää olen nyt kuunnellut remontin etenemistä. Tänään tuntuu jo siltä, että jonnekin tästä tekisi mieli suunnata. Vaikkapa sitten jouluisille ikkunaostoksille. Huomenna taas voisin karata jo etuajassa iltavuoroon paperitöitä hoitamaan. Perjantaina olenkin sitten aivan pulassa, kun pitäisi pystyä nukkumaan pitkään yövuoroa varten. 

Reippailin eilisessä lumituiskussa joulukortit postilaatikkoon. Toivon kovasti, että ne löytävät oikeisiin osoitteisiin. PostNord hävitti taannoin pakettini, jossa oli tilaamani sähkökynttelikkö. Jos niinkin suuri paketti voi kadota reiluksi viikoksi, mihin kaikkialle pienet postikortit voivatkaan eksyä. On myönnettävä, että luottamukseni postipalveluihin ovat nyt sattuneesta syystä jokseenkin huteralla pohjalla. 

Kerimäen sukujoulu kaikkine perinteineen on mainio, mutta joulua päätimme viettää tänä vuonna ihan kahden kesken. On ollut raskas syksy, joten kaipaamme lepoa ja rauhaa. Yhteinen aikakin on  ollut syksyn aikana vähissä, kun puolison opinnot ovat nielleet kaiken vähäisenkin vapaa-ajan. Nyt vaan toivomme, että pysymme molemmat terveenä joulun yli. Yksi vapaa joulu kerran viidessä vuodessa. Kunpa saisimme siitä täysillä nauttia. Seuraavaan mahdollisuuteen voi mennä pahimmillaan taas se viisi vuotta. Ennen joulua on tarkoitus vierailla kuitenkin anoppilassa pikkujoulujen merkeissä. Emme siis jää täysin osattomaksi maaseudun idyllisestä tunnelmasta ja anopin jouluisista tarjottavista. 

Ps. Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut sinne pääkaupunkiseudulle. Toivottavasti oli kivat juhlat!

Ei kommentteja: