tiistai 15. elokuuta 2023

Riika, osa II

 
Ostoksilla en Riiassa käynyt, mutta matkamuistomyymälöitä vilkuilin. Mustia kissoja vilisi kaikkialla. Uteliaisuuttani selvittelin asiaa. Löysin tarinan pyllistävien kissojen talosta. Sen mukaan talon rakennuttanut rikas kauppias kantoi kaunaa kauppiaiden killalle, joka ei huolinut häntä jäsenekseen. Vastaiskuna kauppias laittoi kaksi kissapatsasta pyllistämään killan talolle. Etsimme talon ja bongasimme katolla pyllistelevät mustat kissat. Matkamuistomyymälästä mukaan lähti vanerinen jääkaappimagneetti katolla pyllistelevästä mustasta kissasta. Pyllistäköön se nyt vaikka jääkaapilla kävijälle.

Saan täksi viikonlopuksi vieraita. Veljeni on tulossa lastensa kanssa kaupunkiin. On lasten ensimmäinen reissu tädin luo koko viikonlopuksi. Ei kahta allergista lasta ole voinut tuoda yökylään kissatalouteen. Tarkoitus on tehdä vain kivoja juttuja, syödä epäterveellisesti ja herkutella ihan liikaa. Se harmittaa, että Visulahden huvipuisto ehti mennä tältä kesältä kiinni. Siellähän ne lapset olisivat viihtyneet.

On ihanan hiljainen ja kiireetön aamu. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja aamukahvi on hyvää. Tarkoitus on pyörähtää vielä ennen viikonloppua appivanhempien luona Kerimäellä. Sitä ennen olisi kasa velvollisuuksia hoidettavana. Hurjaa huomata, että millä tahdilla nämä lomapäivät kuluvat...

Ei kommentteja: