maanantai 14. elokuuta 2023

Riika, osa I

 













Riian vanha kaupunki oli kaunis pastellivärisine ja koristeellisine taloineen. Herkullisia yksityiskohtia riitti niin, että teki mieli pysähtyä jokaiseen kadunkulmaan kameran kanssa. Melkein taisin pysähtyäkin. Sääliksi kävi puolisoani, joka kiersi kärsivällisesti puistonpenkiltä toiselle. Muutenkin tunnelma oli kuin elokuvissa. Sellon- ja viulunsoittajat tunnelmoivat haikeasti niin kaupungilla kuin puistoissakin.  

Hotelli valittiin vanhasta kaupungista hyvällä sijainnilla. Lähikauppa oli nurkan takana ja julkinen liikenne muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Ylimpänä on pari kuvaa hotellihuoneen yksityiskohdista, sen jälkeen muutama kuva katunäkymistä. Hotellihuoneen ikkuna ylsi katosta lattiaan saakka. Siitä oli mukavaa seurata kadun elämää ja ihastella vaaleanpunaisten talojen koristeellisia seiniä. 

Syömämme ravintolaruoka oli pääsääntöisesti hyvää - ja kahvilatunnelmasta pääsi nauttimaan pikkurahalla. Niissä käytiinkin ahkerasti. Välillä ostettiin lattea sekä pientä purtavaa mukaan ja herkuteltiin puistonpenkillä. Itse olin innoissani, kun huomasin kauppojen pursuilevan kirsikkatuotteita. Suomessa ne ovat kovin harvinaisia, ainakin täällä meidän kotinurkilla. Kaikkea kirsikkaista oli saatavilla jogurteista aina oluisiin saakka, eikä vain yhtä tai kahta vaihtoehtoa, vaan jokaisella valmistajalla oli omansa. Silmäni pyörivät hyllyillä kuin hedelmäpelissä ikään, kun yritin saada päätöksiä aikaiseksi. 

Valokuvia reissusta on tosiaan sen verran reippaasti, että jatkamme samalla aiheella myös seuraavassa postauksesssa. Sen jälkeen on luvassa taas jotain ihan muuta. Voikaa hyvin siihen saakka!

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

😍 Luoja mitä kuvia!
Virossa oon aina vähän kateellisena, kun kaupat tursuu vesimelonituotteita. Muutenkin ulkomailla ruokakaupoissa on kuin aarrekammiossa. 😄

Mannaryyni kirjoitti...

Kiitos 😘 Tuo on kyllä totta, paljon niissä kaupoissa oli erikoista ja ihmeellistä. Sinne hyllyjen väliin olisi jäänyt helposti tunneiksi 🤭