perjantai 7. heinäkuuta 2023

Kesäkuvakimara

 

Minulla oli eilen työhön liittyvä keikka Kenkäveron kartanolla. Keikan päätyttyä kaivoin pakkaamani kameran laukusta ja pyörin itsekseni kartanon kesäisessä kukkaloistossa. Olihan siellä taas paljon nähtävää ja ihasteltavaa. Etenkin, kun kartanon pihapiirissä sattui olemaan vielä käsityömarkkinat. En malttanut istahtaa edes kahvikupposelle kartanon puutarhaan, mikä näin jälkikäteen kieltämättä vähän harmittaa. Toisaalta äkkiäkös tuonne pääsee toisenkin kerran. Polkupyörällä matka meni hujauksessa.

Kenkäverolta pyöräilin Saimaan rantaan. Nakkasin heti ensitöikseni kengät pois ja etsin mukavan asennon. Siellä istuksin pitkään ja katselin ulpukanlehtimaton hidasta keinahtelua rantavedessä.

Eiliseen ruokaostoskoriin poimimme ahvenia, uusia perunoita ja puntin tilliä. Aamupäivän aurinkoinen ja lämmin kesäsää kääntyi iltapäivää kohti viileäksi ja pilviseksi. Hetkittäin jopa sateiseksi. Sää ei siis vapaapäivääni suosinut, mutta ainakin puolison kokkaama ruoka oli kesäistä ja hyvää. 

Viileää säätä on luvassa tänäänkin. Kaivelin juuri villasukat kaapin perukoilta käyttöön. Haaveissani on Woltista tilattua ruokaa ja leffan katselua torkkupeiton alla. Lepopäivä ennen iltavuorotyöputkea.

Ei kommentteja: