lauantai 1. heinäkuuta 2023

Arkeen palaamassa

 
Kulttuuririennot ja helteinen Helsinki jäivät taakse. Eihän tyttöjen reissu työkaverin kanssa aivan mutkaton ollut, mutta pääsääntöisesti minulle jäi kokonaisuudesta hyvä fiilis. Olisin toivonut vähemmän kauppojen kiertämistä ja enemmän mitä tahansa muuta. Onneksi sentään yhden pellavaisen paitamekon bongasin ostoskoriini hyvällä alennuksella. Tälle reissulle suuntasin vähillä matkatavaroilla eli kameraa en jaksanut mukanani raahata. Reissun pieniä ja suloisia hetkiä napsin talteen näppärästi kännykällä.

Solo Sokos Hotel Helsingistä ei paljon kerrottavaa jälkipolville jäänyt. Se oli ensinnäkin hankala löytää katukuvasta. Ehkä syynä oli sen sisäpihamainen sijainti. Hotellin visuaalinen ilme oli ihan silmää miellyttävä, mutta huoneessa oli monia ärsytyksen aiheita, kuten nariseva kylpyhuoneen ovi, huonosti seinään kiinnitetty wc-paperiteline ja likaiset ikkunat. Aamupalasta tykkäsin kyllä, se oli yllättävän monipuolinen. Erityisesti jäämurska-altaan hedelmäiset smoothiejuomat olivat minun makuuni.

Tänään olen pessyt konetolkulla pyykkiä, katsonut loputtomasti poliisisarjoja putkeen ja köllötellyt sohvalla kera viilentävän kasvonaamion. Ukkonen kurittaa parhaillaan kaupunkia, vettä tuntuu tulevan tulvimalla. Nukkumaan pitäisi mennä, huomenna on nimittäin ensimmäinen työpäiväni. Luvassa on pelkästään ilta- ja yövuoroja elokuulle saakka, sitten pidempi kesälomapätkäni pyörähtää käyntiin.

Lomaräpsyissä pari hotelliotosta yleisistä tiloista, sitten merimaisemaa ja mutakakkua jäätelön kera Suomenlinnassa ja niiden välissä Ateneumin lattia, jota ihailin jo edellisellä Helsingin reissulla.

Ei kommentteja: