keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Puhtaalta pöydältä

 
On talviloman kolmas päivä. Siivosin tänään joulun pois - ja vaihdoin kalenterin pöydälle. Olen perinteisten paperikalenterien ystävä. Valitsin tänäkin vuonna Mira Malliuksen ylisöpön kalenterin. Sinne voi ruveta suunnittelemaan tämän vuoden työkeikkoja ja reissuja. Tervetuloa vaan vuosi 2024.

Kulunut vuosi päättyi osaltani työviikkoon, jonka lopuksi oli kaksi 11-tuntista työpäivää. Kotiin kävelin pakkasessa rakettien paukkuessa ympärillä. Kotona puin villasukat ja kääriydyin peiton alle hytisemään. Olin niin kylmissäni, etten tohtinut edes suunnata puolen yön aikaan ulos ilotulitusta katsomaan. Onneksi kaupungin järjestämää ilotulitusta voi katsella kätevästi kotoa käsin avaamalla kaihtimet.

Talvilomaa olin anonut syksyllä tähän saumaan, koska yritimme maksimoida puolison kanssa yhteisen vapaa-ajan määrän. Opintojen kevätlukukausi ei ole alkanut vielä, joten teoriassa olisimme voineet viettää kuusi yhteistä päivää tällä viikolla. Työvuorosuunnittelumuutosten takia puolisolla olikin ennätyslyhyet vapaat ja hän palasi töihin jo tänään. Minä pyörin kotona ja ihmettelin.  Näillä pakkasilla ei innosta edes ulkoilu. Nähtäväksi jää, että mihin kaiken vapaa-aikani tuhlaan. Onhan tästä lomasta nyt yritettävä jotenkin nauttia. Huomenna taidan suunnata pitkästä aikaa uimahalliin. Sauna ja porellas voisivat saada ideavirrat liikkeelle. Eivätkä elokuvateatteri tai hieronta yhtään huonompia vaihtoehtoja olisi. Meinasin muuten aivan unohtaa, että ePassiin tuli sopivasti saldoa tänä aamuna.

Sain anopilta Kerimäen reissulla joululahjaksi Kuomat. Kaikki kenkäni ovat enemmän ja vähemmän matalavartisia, koska kaupunkiolosuhteissa niillä pärjää vallan mainiosti. Kerimäen hankien keskellä taas olen jokseenkin pulassa kenkieni kanssa. Varsinkin, jos sattuu pyryttämään oikein kunnolla lunta. Nyt minulla on ikiomat Kuomat reilulla varrella ja voin kirmailla umpihangessa sydämeni kyllyydestä. Lenkilläkin teki mieli hypätä yhtäkkiä hankeen. Ihan vain huvin ja urheilun vuoksi.

2 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Ihanan seesteiset kuvat ja tuo kalenteri on niin söpö 🤍

Mannaryyni kirjoitti...

Lämmin kiitos jenni 🤍 Kalenterista tulee riittämään kyllä iloa koko vuodelle!