lauantai 20. tammikuuta 2024

Talvipuutarhan tunnelmaa

 


Terveiset Helsingin lumikaaoksesta. Lunta tuli silmien ja suun täydeltä lähes koko reissun ajan. Raitiovaunut kulkivat, jos nyt sattuivat kulkemaan. Lumipyryä päästiin karkuun suunnistamalla talvipuutarhaan, joka oli rentouttava kesäinen keidas lumisen maiseman keskellä. Kaikki oli vihreää ja vehreää. Joulun kukat loistivat punaisina pilkkuina kasvien seassa. Talvipuutarhassa kuuntelimme veden solinaa ja katselimme kalojen pyörähtelyä vesialtaassa. Olisin viihtynyt siellä koko päivän.

Talvilomani meni kotinurkissa pyöriessä, mutta tämä korvasi kyllä menetyksen. Kaikki aika käytettiin reissussa tehokkaasti hyödyksi. Meno- ja tulomatkoilla puoliso kuunteli esimerkiksi matematiikan etäluentoja. Olin ihan satavarma koko ajan, ettei saada reissua järjestymään. Olin varautunut perumaan hotellin ja muuttamaan suunnitelmia lennosta. Yllätyin iloisesti, kun kaikki järjestyi niin näppärästi.

Kirjailen lisää kuulumisia seuraavaan postaukseen. Nyt nukkumaan univelkoja pois, sillä olen menossa huomenna lisätöinä yövuoroon. Sen jälkeen vapaani jatkuvat - ja palailen uusien valokuvien kera.

Ei kommentteja: