sunnuntai 1. lokakuuta 2023

DesignkolmiossaPuolisolla oli näillä vapailla omia menoja, niinpä nappasin itselleni airbnb-asunnon ja lähdin viilettämään Helsinkiin. Tämän Punavuoressa Merimiehenkadulla sijaitsevan värikylläisen asunnon juju on tekstiilitaiteilija Johanna Gullichsenin valitsema sisustus, jossa on hänen suunnittelemiensa kuosien lisäksi suomalaista designia. Johannan isoäiti Maire oli yksi Artekin perustajajäsenistä. Luonnollisesti Artekia tässä kodissa näkyy runsaasti. Sitä on valokuvissa, mutta myös niiden ulkopuolella.

Ensimmäisenä aamuna suuntasin kahville Moko Marketiin. Siitä jatkoin sujuvasti Designmuseoon katsomaan teksitiilitaitelija Kustaa Saksin värikylläisiä jacquard-tekniikalla kudottuja tekstiiliteoksia. Kiertelin myös läpi Punavuoren sisustuskauppoja. Katselin ostoaikeissa muutamaakin juttua, mutta mitään mukaani ei kuitenkaan tarttunut. Illaksi suuntasin vielä tätini luo kyläilemään. Oli mukavaa nähdä häntä kaikkien kuluneiden vuosien jälkeen. Ihanaa, että saatiin tapaaminen järjestymään. Terveisiä vaan sinne.

Sunnuntaiaamuna pukkasi stressi ja paniikki, kun tein lähtöä raitiovaunulle. Jätin asunnon avaimet sovitusti pöydälle, suljin oven perässäni kiinni ja vein roskapussin katokseen. Suljetulla sisäpihalla tajuan järkytyksekseni, etten pääse sieltä mihinkään. Aloin jo katsella, minkä aidan yli olisi helpointa kiivetä. Onneksi parin minuutin panikoimisen päästä pihalle tuli iäkkäämpi rouva, joka pelasti nahkani. Huutelin hänelle ylitsevuotavia kiitoksia vielä kadullakin. Huh sentään, millainen lähtöpäivän aamu.

Kotiin palasin reissusta selkä kipeänä. Punavuoren kämpän levitettävä laverisohva/sänky tai mikäpä tuo nyt olikaan, ei sanottavasti hemmotellut selkääni. Onneksi vapaapäiviä on vielä jäljellä. Hyvät unet omassa sängyssä passaavat tähän saumaan paremmin kuin hyvin. Nyt lähden kuitenkin heittämään pienen keikan harrastusluonteiseen työhöni. Ehkäpä haalin jo matkarahoja seuraavaan seikkailuun.

Ei kommentteja: