torstai 26. lokakuuta 2023

Hiljaiselon päätösBlogin laiminlyöjä ilmoittautuu. Ei ole mennyt päivääkään, ettenkö olisi blogia ja teitä lukijoitani ajatellut. Huono omatunto seuranani tietysti. En ole keksinyt viime aikoina oikein mitään kamerani eteen. Ei kyllä ole ollut liiemmin aikaakaan katsella, kuvailla tai ihmetellä. Olen tehnyt töitä lyhyillä vapailla ja odottanut pidempää hengähdystaukoa. Eilen huhkin 12-tuntisen työpäivän ja sen päätteeksi jäin pitkille vapaille. Nyt on kuusi päivää aikaa kasvatella luovuutta. Ajattelen tätä syyslomanani. Päivän valokuvissa Puumala. Kolmen vuoden takainen reissu on pyörinyt jostain syystä mielessäni lähiaikoina.

Keräsin vapaapäiväryppään tälle viikolle, koska puolisolla on tämä viikko syyslomaa koulusta. Meillä oli ajatuksena suunnata jonnekin. Ihan sama minne suuntaan. Puolison talvella alkaneet lomautukset ovat lisääntyneet pitkin vuotta. Nykysin töitä on ehkä viikon verran kuukaudessa. Sattuipa niin hassunhauskasti, että ne työt ovat juuri tässä syyslomaviikolla. Lomasuunnitelmissa on siis kotinurkissa pyörimistä. Tai ainakin kotikaupungissa. Tänään suuntasin uimahalliin, siitä jatkoin päivää sujuvasti kotitöillä, joita olen myös laiminlyönyt. Jospa huomenna sitten pyörimään kaupungille, taidemuseoon ja kahvilaan. 

Minulla on elämäntapojen muutosprojekti meneillään. Aloitin kuukausi takaperin keräämään askeleita, laukkaamaan vesijuoksuvyön kanssa ja laskemaan kaloreita. Olen nyt kolmisen kiloa kevyempi ja toivon, että paino putoaa vielä toiset kolme kiloa. Olen saanut vieroitettua itseni sokerista, se on ehkä hienoin juttu koko projektissa. Nyt työpaikan suklaa/karamelliröykkiö ei kiinnosta enää yhtään.

Viime viikolla kävin tuhlaamassa huikean määrän rahaa. Näköni on huonontunut kesän ja syksyn mittaan. Varasin viimein ajan näöntarkastukseen. Nyt tilauksessa on silmä- ja aurinkolasit. Sieltä on tulossa elämäni ensimmäiset kaksiteholasit. Odotan mielenkiinnolla, millaiseksi elämä niiden kanssa muodostuu.

Ei kommentteja: