maanantai 11. syyskuuta 2023

Ruutukaavaa

 

Perjantaina karattiin puolison kanssa Pohjois-Ruotsiin. Reissun päätteeksi majoituimme Oulussa, josta olin vuokrannut saunallisen kerrostalokolmion. Tällä kertaa mitään Porvoon aseman kaltaista ihanuutta ei yksinkertaisesti ollut saatavilla, joten päädyin vaaleaksi remontoituun huoneistoon. Piristystä toi toisen makuuhuoneen graafinen Ruutukaava-tapetti, jonka on Marimekolle suunnitellut Maija Louekari. Ilahduttava yksityiskohta toi hyvän mielen joka kerran, kun silmäni tapettiin osuivat. Sisäkuvat ovat kaikki asunnosta, ulkokuvia napsin vähän sieltä ja täältä. Lähinnä kävelymatkan varrelta.

Edellisellä Oulun reissulla kävimme Puistolassa kokemassa pizzaelämyksen. Söimme katutasossa tyylikkäässä miljöössä ja olin vaikuttunut kaikesta. Tällä reissulla mielikuvani tulivat alas ryminällä. Olin varannut pöydän jo ennakkoon. Ennakkovarauksessa kysyttiin millaista ruokaa olimme tulossa syömään ja mainitsin artesaanipizzan. Perillä huomasin, että pizza-asiakkaat ohjattiin kellarikerrokseen. Tila oli ankea, matala ja ikkunat sijaitsivat aivan katon rajassa. Pöytämme oli pieni ja keskellä asiakkaiden kulkureittiä. Jos tilassa ei olisi ollut marmorilattiaa olisin luullut ruokailevani väestönsuojassa. Tällä reissulla tilasin munakoiso-kesäkurpitsapizzaa, sillä olen syönyt hyvää sellaista Helsingin reissullani. Kunpa olisin vain pitäytynyt juustopizzassa. Ties vaikka suuhun sulava ruoka olisi tuonut paremman mielen.

Pullakaupoille kipaisin heti ensitöikseni lauantaiaamuna. Oli suoranainen onni, että lähimarketti näkyi melkein ikkunasta. Miehen isoveli oli viettänyt puolisonsa kanssa viikon Norjan puolella ja Suomeen palatessaan he halusivat tulla tapaamaan meitä Oulun asunnolle. Näkemäni matkakuvat ja videot olivat huikaisevan kauniita. Josko ensi syksynä lähdetäänkin pistäytymään Norjan puolella.

Kotinurkkiin palattiin eilen. Täytettiin jääkaappia ja pyykättiin. Tänään puolison istuessa etäluennolla kävin kiertelemässä kiireettömästi kirpputorilla. Huomiselle suunnitelmia ei ole senkään vertaa, mutta se käy minulle hyvin. Loppuviikolla on töitä ja lisätöitä, joten laiskottelupäivä tulee tarpeeseen.

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Uppoan sun kuviin! ❤️
Ja nyt kävi näin; ihana ruutukuva, toinen, ja taas kaunista… mitä?! PULLA!! 😍 Salamareaktio selkärangasta! 😂
Oon vissiin nääntymässä nälkään tai jotain.
Norjaan kannattaa aina mennä! Vaikka se on kallis maa, se on jotain huikaisevaa!

Mannaryyni kirjoitti...

Kiitos vaan Thilda. On ihanaa, että näistä on iloa jollekin muullekin kuin minulle.

Pullaapa hyvinkin. Olivat jättikokoisia ja vähän jo kaupassa emmin, että kannattaako ostaa jokaiselle syöjälle kokonaista. Ostin kuitenkin, eikähän kukaan sitten jaksanut sellaista yksinään syödä. Vedettiin miehen kanssa lähtöpäivän aamuna loput pullat kahvin kera.

Työkaverin lapsi oli kuluneella viikolla Norjassa. Vaikuttavia valokuvia näin taas monta ja olen aivan vakuuttunut siitä, että tuonne on joskus päästävä!