keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Kesäisiä hetkiä

 


Kerimäen metsän kukkakarkelot ilahduttivat. Kukinta ei ollut vielä aivan täydessä terässään, mutta lähestulkoon. Muistan aiemmilta keväiltä puiden lomassa valkoisena loistavan kukkamaton. Nyt sinivuokot olivat vallanneet itselleen elintilaa ja levittäytyneet kukkimaan kilvan valkovuokkojen kanssa. Sinivalkoisen kukkameren sekaan siroteltiin Mokoman tuhkat. Viimeinen leposija oli kaunis.

Pyrähdys maaseudulle tuli kieltämättä tarpeeseen. Olisin viihtynyt huomattavasti pidempäänkin, mutta puoliso on menossa töihin. Eilen maalla paistoi aurinko, mutta vimmainen tuuli kävi luihin ja ytimiin. Se vähän harmitti. Istuin ensin rannalla veneessä pumpulipeitto korvissa katsellen lintujen touhuja. Siitä siirryin sujuvasti laiturille järven kimallusta ihmettelemään. Kesä ja lämpö tulivat vasta tänään. Yhtä nautintoa koko päivä. Kiertelin vuokkometsän keskellä kameran kanssa, istuin puutarhakeinussa auringonsäteitä tankaten ja seuraten samalla sitruunaperhosten lepatusta omenapuun alla.

Luonnon lisäksi nautittiin maaseudulla grillaamisesta ja saunomisesta. Pulahtaminen järveen houkutteli kyllä, mutta ehtiihän tässä vielä moneen kertaan. Kesä on onneksi vasta alkutekijöissään. Seuraaavaksi suuntaamme kohti Helsinkiä. Katsotaan, mitä mukavaa se meille tarjoaa. Kesälomamenojakin ehdittiin tässä jo pohtimaan. Pitkällisen googlettelun jälkeen varasimme hotellin elokuulle neljäksi yöksi Latviaan. Riian vanha kaupunki teki valokuvien perusteella syvän vaikutuksen meihin molempiin.

Ei kommentteja: