lauantai 20. toukokuuta 2023

Helsingin auringon alla

 


Pää on kuin Haminan kaupunki. En edes tiedä, mistä lähtisin viime päivien menoa purkamaan.

Keskiviikkona saavuimme puolison kanssa Helsinkiin. Tiputettiin matkatavarat Jätkäsaaren Ax-taidehotelliin ja lähdettiin samantien kohti Roihuvuoren kirsikkapuistoa. Kukinta oli harmiksemme jo lähes ohi, mutta onneksi sain sentään muutaman suloisen kukkakuvan muistoksi. Puistosta suunnattiin Hakaniemen kauppahallin kautta Kallioon syömään. Sen jälkeen kierreltiin vain ympäriinsä ihastellen vanhoja taloja. Auringonlaskun lähestyessä kävimme kuohuviinilasillisella Tornin kattoterassilla.

Torstaina vietettiin kansainvälistä museopäivää. Osaan museoista oli ilmainen sisäänpääsy ja hyödynsimme sitä tehokkaasti. Kävimme mm. kansallismuseossa ja valokuvataiteen museossa. Askelmittari paukautti melkoisia lukemia illan päätteeksi. Enpä muista, milloin jalkani olisivat olleet viimeksi yhtä kipeänä. 

Perjantaina piipahdimme kauppatorilla ja vanhassa kauppahallissa. Sen jälkeen hyppäsimmekin bussiin ja ajeltiin kohti Porvoota, jonne olimme jättäneet auton. Ostoksilla poikkesin reissulla sen verran, että löysin onnittelukortit alkukesän syntymäpäiväsankareille. Itselleni bongasin Papu-liikkeen alennusmyynnistä passelin tunikan. Porvoosta mukaan nappasin vielä mukaan pari pussillista kahvipapuja.

Hotelli Ax oli oivallinen valinta, kun vietimme aikamme pitkälti ulkona. Hymyni meinasi hyytyä, kun huomasin, että hotellin edessä on meluisa rakennustyömaa. Saimme huoneen kahdeksannesta kerroksesta ja sisäpihan puolelta. Hiljaisuus oli siten onneksi taaattu. Taidetta hotellissa oli esillä runsaasti. Ensimmäinen taideteos otti tulijan vastaan jo ulko-ovella. Puoliso arvosti laadukasta aamupalaa. Itse nautin yleisten tilojen desighuonekaluista. Pääsin kokeilemaan mm. pallotuolia. 

Muuten elämä on ollut viime aikoina työntäyteistä. Olin ajatellut töiden vähentämistä, mutta työlomat ja suorastaan surkea sijaistilanne ovat pitäneet minut kiireisenä. Tänäänkin olen menossa iltavuoroon töihin. Onneksi mennyt Helsingin reissu nollasi ajatuksia tehokkaasti. Nyt sitä jaksaa taas ahkeroida.

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Voi kuinka ihastuttavan kauniit kuvat ja hyvin kiinnostava kuvaus Helsingin matkasta! (Minä hurahdan sinne vasta ensi viikolla.) Tuo Ax-hotelli on ”listalla” -lista-ihmisiä kun ollaan- ja olipa hyvä kuulla sen tärpit. 😊

Mannaryyni kirjoitti...

Kiitos Thilda. Olen nyt ihan pikkuisen kateellinen, että sinun reissusi on vielä edessä. Hmmmmmm, pitäisiköhän itsekin laatia hotellilista? Lapsena/nuorena olin kova laatimaan listoja, mutta nyt se on jotenkin jäänyt. Menen tänään yövuoroon. Tiedänpä nyt, mihin siellä vapaan aikani käytän...