lauantai 3. syyskuuta 2022

Pitkin poikin Porvoota

 
Loppuviikosta pyörittiin puolison kanssa Porvoossa. Olin vieraillut siellä aiemmin kaksi kertaa päivämatkan verran - ja tykästynyt kaupunkiin kovasti. Tulopäivänä kierreltiin vain katuja päämäärättömästi ympäriinsä ihastellen Vanhaa Porvoota. Minä tietysti kamera kainalossa. Välillä käytiin hakemassa Vanhan Porvoon jäätelötehtaalta reilun kokoiset jäätelöannokset läheisessä puistossa syötäväksi. 

Miehen veljen luona poikettiin kylässä illalla. Hän asuu lapsineen juuri tuollaisessa ihanassa puutalossa keskellä Vanhaa Porvoota. Sitten syötiin hyvin ja käytiin juomassa muutama lasillinen punaviiniä Paahtimon jokilaivalla. Siinä torkkupeiton alla istuksiessa valoketjujen loisteessa oli aika tunnelmallista. Myöhemmin illasta tuli niin viileää, että siirryimme Paahtimon yläkertaan vanhojen punatiilisten seinien sisälle kynttilälyhtyjen tunnelmaan. Tuo paikka oli mitä mainioin viettää alkusyksyistä iltaa. 

Lähtöpäivää vietettiin aurinkoisessa satamassa kahvikuppi kourassa. Sen jälkeen syötiin lounasta ja käytiin kiertämässä Porvoon pieniä putiikkeja. Kotiin tuomiseksi löytyi kahvia, suolankukkaa, tryffeliöljyä ja porvoolainen keraaminen raastin. Reissu oli onnistunut, vaikka kaikilta osin ei siltä aina tuntunutkaan. Väärinymmärryksestä johtunut parkkisakko kirveli mielessä pitkään. Lonkkani oli hivenen kipeä jo tullessa. Kaiken sen kävelemisen jälkeen kipu yltyi koko ajan ja lopulta joudun kulkemaan linkaten.

Tänään ajatuksena on tavata kummipoikaa. Haaveissani oli eilisestä lähtien sienimetsä, laavu ja nuotiopaikka. Nyt ulkona tuleekin yhtäkkiä kaatamalla vettä ja voin unohtaa sen ajatuksen.

Ei kommentteja: