tiistai 6. syyskuuta 2022

Pitkin poikin Porvoota II

 
Värikylläisten joenrantakuvien jatkoksi hieman pastellisempia talokuvia sekä Porvoon kukkaloistoa. Seuraavalla kerralla jo jotain muuta. Lupaan. Nyt kuitenkin vielä Porvoon tunnelmia, olkaa hyvät!

Kävin kuin kävinkin kummipojan kanssa metsässä lauantaina. Reissu ei vain ollut ihan sellainen kuin olin etukäteen mielessäni kuvitellut. Tallustelimme porukalla rinnemaastoisessa metsässä ja lonkkani alkoi kipeytyä heti alkuunsa. Minä jäin tietysti hitaampana jälkeen ja hukkasin muun porukan. Siinä vaiheessa päätin, että sienestys saa minun osaltani riittää ja linkkasin kummipojan perheen pihalle odottamaan. Ihan hyvä niin. Kohta tuli ankara sadekuuro, joka kasteli läpimäräksi koko sienestysporukan. Sienisaaliskin jäi lopulta laihanlaiseksi. Puolison sienikorin pohjalla nökötti vain pari hassua kantarellia.

Sunnuntaita vietettiin laiskasti sohvalla suoratoistopalveluiden ja noutoruoan parissa. Katsottiin Stranger Things -sarjan uusin kausi loppuun ja aloitettiin The Handmaid's Tale -sarjan viimeisin kausi. Eilen taas pyöräiltiin kummipojan äidin kanssa kirpputorille. Löytöjä en tällä kertaa tehnyt, mutta oli ihan mukavaa pitkästä aikaa poiketa. Sen jälkeen tultiin lounaalle kaupunkiin ja vilkuiltiin kauppoja. Eipä sieltäkään mitään mukaan lähtenyt, mutta keksinpä sentään syntymäpäivälahjan kummipojan äidille.

Tämä aamu on hurahtanut nopeasti. Olen istunut lämpimään villamekkoon käpertyneenä sohvalla ja nauttinut aamukahvista pitkän kaavan mukaan. Imurin varteen pitäisi jossain vaiheessa tarttua, muuten päivän ohjelma on avoin. Ehkä nautin tänään vain kiireettömästä olosta. Viimeistä kesälomaviikkoa viedään. Nyt on lupa laiskotella, jos siltä sattuu tuntumaan. Loppuviikosta lähden reissaamaan veljen perheen luo toiselle puolelle Suomea. Sitten luvassa on taas luvassa vilinää ja vilskettä.

Ei kommentteja: