torstai 30. joulukuuta 2021

Vuoden viimeisiä päiviä

Joulupapereihin oli piilotettu tänä vuonna monta mukavaa asiaa. Hopeanvärinen Nappula-kynttilänjalka oli yksi niistä. Itse en olisi tajunnut hankkia, mutta hienosti se sopii olohuoneeseen. Etenkin tällaiseen vähän juhlavampaan tunnelmaan. Toisesta paketista paljastui unikkoinen aamiaissetti kahdelle. Testailin sitä jo keittelemällä chai-teetä pressopannulla, joka tänä vuonna joululahjaksi sekin saatiin. Pannun mukana tuli mm. teetä, kahvinpapuja, hunajaa sekä vaniljasiirappia ja suklaaherkkuja. Yksi avaamaton paketti meitä odottaa kuulemma anoppilassakin. Saapa nähdä, milloin sen kimppuun päästään.

Työputki oli vain kolmen päivän mittainen. Lyhyt pyrähdys, mutta sitäkin väsyttävämpi. Yhden aamuvuoron jälkeen tein kaksi yötä - ja tuntuu, etten ole ollut koskaan tätä väsyneempi. Astmakin on vaivannut joko väsymyksen tai pakkaspäivien takia. Ehkä molempien. Eilen teki mieli jäädä illaksi sohvan pohjalle koisimaan. Sen sijaan vietin ensimmäisen vapaan iltani kummipojan ja hänen äitinsä kanssa pulkkarinteessä. Sen jälkeen lähdettiin vielä istumaan iltaa kuuman teekupposen ääreen.

Vuoden ensimmäisen päivän aion viettää töissä. Kellon virittelen soimaan viideltä aamulla. Se tulee olemaan melkoinen suoritus, sillä nurkillamme ammutaan puolen yön aikaan kaupungin järjestämä ilotulitus. Olin pyytänyt vuoden ensimmäiselle päivälle mitä tahansa muuta vuoroa, mutta näin siinä kuitenkin kävi. Edeltäväksi illaksi lupauduimme kummipojan perheen luo. Me menemme heille noutopizzojen kera ja he lämmittävät koko porukalle saunan. Kivalta kuulostaa, eikös vaan?

Palaan vuoden vaihduttua uusin kujein. Kiitos tästä vuodesta ja kaikkea hyvää vuodelle 2022.

Ei kommentteja: