perjantai 6. marraskuuta 2020

Kesällä kerran: Miniloma Jyväskylässä

Nämä valokuvat ovat kuluneelta heinäkuulta. Varasin tuolloin itselleni pidemmän työputken päätteeksi minilomareissun Jyväskylään. Siellä majotuin yöksi Hotelli Harmooniin, jossa oli näin kaunis ja piristävä hotellihuone. Tulin lomafiilikselle jo siitä, kun heittäydyin heti sisälle tultuani sänkyyn pitkälleni ja annoin katseeni kiertää pitkin huonetta. Itseellisellä kesälomareissullani kävin ostoksilla, poksautin kuohuviinipullon auki, tapasin ystäviä ja söin hyvää ruokaa pitkän kaavan mukaan. 

Cole & Sonin Woods-tapetti on viehättänyt silmääni niin kauan kuin muistan. Tuolla reissulla tykästyin puukuvioiseen tapettiin siinä määrin, että hankin sitä muutaman rullan kodin tapetointipuuhia varten. Maltan tuskin odottaa, että saan ikioman minimetsän tuohon eteisen pitkälle seinälle.

On onni, että on perjantai. Olen viikonlopun visusti töissä, mutta ainakin vältyn kuuntelemasta kauhakuormaajan meuhkaamista makuuhuoneen seinän takana. Katuremontti alkoi muutama päivä sitten, kun olin juuri kaatunut yövuoron jälkeen umpiväsyneenä sängyn pohjalle. Korvatulppien ja Peltoreiden kanssa sain nukuttua kauneusuneni muutaman tunnin pätkissä. Sen jälkeen kidutusta on riittänyt tasaisesti jokaiselle aamulle. Tänäänkin heräsin, kun kauha kalahti asfalttiin kello 06.55. Kunhan tästä vain joskus selvitään, niin aion nauttia suloisesta rauhasta ja hiljaisuudesta koko rahalla.

Mies lähti maalle viettämään isänpäivää täksi viikonlopuksi. Olihan siitä lähdöstä ollut puhetta monena päivänä, mutta silti olin onnistunut unohtamaan sen autuaasti. Töistä kotiuduttuani kyselin kissalta hölmistyneenä, että mihin hän on oikein miehen hukannut. Niinpä. Sama pää kesät sekä talvet...

Ei kommentteja: