torstai 11. heinäkuuta 2024

Kesälomaterveisin

 












Pyörittiin puolison kanssa viisi päivää Puolan Wroclawissa. Ihasteltiin jokimaisemia, siltoja ja vanhassa kaupungissa vieri vieressä nököttäviä pastellisia taloja, metsästettiin pitkin kaupunkia pikkuruisia kommunismin vastaisia tonttupatsaita eri aktiviteeteissa (niitä on yli 400) ja ihmeteltiin Nadodrzen kaupunginosassa talojen seinille maalattua katutaidetta. Muiden taideprojektien kummallisuuksista nyt puhumattakaan. Ruoka oli hyvää, halpaa ja sitä riitti. Oli oikein mainio reissu. Säät olivat himppusen verran liian lämpimiä minun makuuni. Lämpötila hipoi + 30 astetta useampana päivänä.

Majoitus meillä oli ikivanhassa viljasiilossa palveluiden vieressä. Punatiilisen holvikaton alla oli mukavaa pötkötellä. Huoneistostamme oli käynti omalle pienelle patiolle, jossa oli polyrottinkikalusteet ja kauniit punasävyiset pensasistutukset. Ehdimme asua siinä peräti vuorokauden. Sitten tukkeutunut kylpyamme kasteli lattian ja meidät upgreidattiin kerrosta ylemmäs. Uusi huoneisto ei ollut visuaalisesti niin vaikuttava, mutta se pysyi viileänä sijaintinsa ja tehokkaamman ilmastoinnin ansiosta.

Naputtelen tätä postausta Kerimäen aitan terassilta. Hotelli on vaihtunut huomaamatta telttamajoitukseen. On sen verran kesälomailijoita kylässä, että vieraskammari ja aitat ovat tällä hetkellä täynnä. Eipä siinä, unet teltassa metsän humina taustalla maistuivat kyllä. Tänään luvassa lenkkeilyä, uimista ja perhosten katselua. Ehkäpä grillaustakin, jos hyvin käy. Nyt lepäilen keräillen voimia ensi viikkoon. Veljeni lapsineen on tulossa kylään - ja tarvitsen kaiken energian tätijuttuihin.

2 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Hauska tuo tonttu ♥

Mannaryyni kirjoitti...

Olivathan nuo hauskoja. Tuokin nökötti kirkon portailla 😁