keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Scandic Helsinki Hub

 Jätin lauantaiaamuna työavaimen työpaikalle, suljin oven takanani ja lähdin vapaille/lomalle. Iltapäivällä valmistauduinkin jo hälytysluonteisesti yövuoroon. Sitten puuttui toinen aamuvuorolainen - ja hälytysluonteinen työ senkun jatkui. Jonkunhan niitä töitä oli tehtävä. No, nyt olen viimein onnellisesti kesälomalla. Pidemmittä puheitta: Tässä teille lupaamani hotelliarvostelu, olkaa hyvät!

1920-luvun kirjapainorakennukseen vuonna 2022 remontoitua Scandic Helsinki Hubia olin katsellut sillä silmällä jo aiemminkin. Punatiilinen rakennus sijaitsee Annankadulla, Vanhan kirkkopuiston laidalla. Näkymät ympärillä ovat vehreät ja vihreät. Paitsi meidän huoneesta, jonka katunäkymät olivat Omenahotellin suuntaan. Olin käynyt Hubissa noin puolitoista vuotta sitten leputtamassa koipiani eräänä harmaana ja sateisena loskapäivänä - ja tykästynyt näkemääni jo silloin.

Pidän hotellin leikkisyydestä, loft-henkisyydestä, upottavan pehmeistä sohvista sekä sisustuksen maanläheisestä ja lämpimästä värimaailmasta. Sisustuksesta löytyy mm. keltaisen, vihreän ja ruskean eri sävyjä. Myös kauniin designin katselu jaksaa ilahduttaa minua aina. Bongailin monia kiinnostavia tuoleja, valaisimia ja tekstiilejä kierrokseni varrella. Suurten paperivalaisinten seurue oli harmikseni lukitun lasioven takana. Sitä olisin halunnut ehdottomasti päästä töllistelemään lähempää.

Alkupään valokuvat napsin hotellin yleisistä tiloista. Kuusi viimeistä kuvaa taas tarjoilevat hotellihuoneen tunnelmia. Tykkäsin erityisesti kylpyhuoneesta. Kylpyhuonetilat oli laatoitettu harmaan sävyisillä laatoilla, mutta kylpyammeen taustaseinällä oli suurempaa raidoitettua beigeä/greigeä laattaa. Kontrastia kokonaisuuteen toi mustat hanat ja yksityiskohdat. Varsin kaunista ja toimivaa. 

Vierailimme puolison kanssa viime kesänä Kampissa sijaitsevassa Hotel Mestarissa. Löysin näistä kahdesta hotellista paljon samaa henkeä. Molemmilla rakennuksilla on historiallisesti kiinnostava tausta (Mestari on ollut alunperin rakennusmestarien talo), molempien hotellien sisustuksessa on teollisuushenkeä ja molemmilla on punatiilinen atrium. Erottavana tekijänä on aamupala. Hubin aamupala oli perinteistä Scandicia, kun taas Mestari erottui laadullaan. Kivana lisänä pidin tosin Hubin jääkahvia jääpaloineen ja erilaisine makusiirappeineen. Passaa helteisiin kesäpäiviin kuin nenä päähän.

Ei kommentteja: