perjantai 9. kesäkuuta 2023

Muuttohaaveita mielessä

 


Tänne kuuluu kylmää ja sateista. Kaivelin käyttöön vaatekaapin perukoille hautautuneen villamekon. Jos oikein sattuu vilustamaan, voi siihen päälle kiskaista vielä villatakin. Villasukkiahan käytän näillä keleillä ihan vakiovarusteena. Kuten huomaatte, tähän kesään varautumiseni on aivan huippuluokkaa. 

Puoliso suuntasi Porvoon kautta viikonlopuksi maalle, joten olen kotona ylhäisessä yksinäisyydessäni. Nenän pistäminen pihalle ei tänään houkutellut yhtään, joten kokkasin sitä, mitä kaapeista sattui löytymään. Päivälliseksi päädyin tekemään pasta bolognesea soijarouheesta. Se oli helppoa, lämmintä, täyttävää ja hyvää. Kaiken lisäksi vielä edullista. Tuota aion tehdä myös viikonlopun työvuoroihin.

Vapaa-aikaa olen viettänyt sohvalle käpertyneenä. Katsoin eilen elokuvat Tytöt tytöt tytöt ja Hytti nro 6. Tuo jälkimmäinen sai minut muistelemaan lapsuuden ja nuoruuden reissuja yöjunassa. Oli mukavaa vilkuilla ikkunaverhojen raosta ulos juuri ennen nukahtamista. Ohitse vilahtelevien kaupunkien valot näyttivät minusta niin tunnelmallisilta. Raiteiden kolinakin rauhoitti mukavasti väsynyttä matkailijaa.

Junamatkailusta saan sopivan aasinsillan muuttohaaveisiin. Meillä on jo kuukauden ajan kytenyt mielessä ajatus, että olisi mukavaa muuttaa vielä tässä elämässä jonnekin ihan toisaalle ja aloittaa jollain tapaa puhtaalta pöydältä. Työyhteisöni on muuttumassa tikkuisemmaksi ja takkuisemmaksi koko ajan. Puolisokin kaipaa vaihtelua. Jos asuisimme vuokralla, niin olisimme varmasti jo hakemassa työpaikkoja. En tiedä, tuoko tulevaisuus meille muuttoa koskaan, mutta ainakin olen saanut sanottua toiveeni ääneen.

Minulla on enää viisi työvuoroa ennen kesälomaa. Vähiin se käy, ennen kuin se loppuu. Voikaa hyvin ja nauttikaa kesästä. Näyttää nimittäin siltä, että nyt se ilmamassa vihdoin ja viimein lämpenee.

Ei kommentteja: