torstai 22. kesäkuuta 2023

Keskikesän juhlaa

 
Valokuvissa Loviisan sunnuntaiaamun rauhaa. Ei näkynyt ihmisvilinää ja se oli kieltämättä mukavaa. Saimme pyöriä satama-alueella muina turisteina ihan rauhassa. Minä tietysti kamera kaulassa.

Yhden aittarakennuksen ikkunassa on nähtävillä posliinikoirat, jollaisia rannikkokaupunkien merimiehet toivat tuliaiseksi vaimoilleen aikoinaan. Merimiesten vaimot alkoivat pitää näitä koiria ikkunalaudoilla viestittääkseen talon isännän liikkeistä. Perheenpään ollessa seilaamassa koirat katselivat ulos ikkunasta. Isännän ollessa kotona koirien katse oli suunnattu sisälle huoneeseen. Erään näkemyksen mukaan koirat saattoivat myös kertoa vaimon rakastajalle, että milloin oli sopivaa tulla pistäytymään. 

Juhannusta juhlitaan perinteiseen tapaan maalla isolla porukalla. Mukana menossa on myös miehen veljien lapset. Nähdään siis kummipoikaakin tällä reissulla. Hän onkin yleensä avustamassa appea, joka käy kaatamassa juhannuskoivut pihaa somistamaan. Luvassa on saunomista, uimista, melomista, grillaamista, muurinpohjalettujen paistamista ja pihalla oleskelua. Mikäli säät suinkin sallivat. 

Näiden merellisten Loviisan maisemakuvien myötä hiljennyn keskikesän viettoon. Hyvää Juhannusta!

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Voi Loviisa on ihana!! Olen käynyt joitakin kertoja avoimien ovien tapahtumassa. (Vai oliko se avoimet puutarhat ja myös joulukodit?)
Nuo koirat on myös Anna-kirjoissa ja niiden nimet on Gog ja Magog. 😊

Mannaryyni kirjoitti...

Niin on. Puhuttiin puolison kanssa, josko tulisimme kesän aikana vielä toistekin. Ihan yöpymään asti. Jouluna tuolla on varmasti kaunista myös.

Gog ja Magog. Tuota en muistanutkaan!