tiistai 6. kesäkuuta 2023

Maisemanvaihdoksia

 Pitkän työputken päätteeksi lähdimme heti vapaiden alettua maanantaina päiväreissulle Kiuruvedelle. Miehen setä on toipumassa hyvää vauhtia syövästä ja halusimme lähteä katsomaan häntä. Samalla reissulla piipahdin myös veljen kotona moikkaamassa kummipoikaa ja vein tuliaisia koko perheelle. Oli sen verran pitkä päivä, että päätimme vuokrata Kuopiosta saunallisen tornitalohuoneiston yöksi. Pääsimme kyläreissujen jälkeen lepäämään, syömään, saunomaan ja piipahtamaan viinilasillisella. 

Meidän huoneistomme oli kymmenennessä kerroksessa, mutta kävimme kurkistamassa tornitalon kattoterassia, joka on kaikkien asukkaiden yhteinen. Se oli muistaakseni seitsemännessätoista kerroksessa. Sieltä näkyi koko kaupunki. Sinisenä siintävä Kallavesi oli erityisesti mieleeni. Eipä yhtään hassumpi majapaikka tällaiselle pikaiselle vierailulle. Neliöitä meillä oli käytössämme nelisenkymmentä. Kalustus oli luultavasti Ikeaa, mutta ei se haitannut, kun asunnon pinnat olivat muuten uudet ja kauniit. 

Makuuhuoneen parvekkeen suuntainen seinä oli kokonaan lasia. Se oli mielestäni hieno. Yksityisyyttä huoneeseen sai vetämällä paperisen kaihtimen ikkunalasin päälle. Tykkään nukkua pimeässä, joten kaihtimen päälle sai vedettyä yön ajaksi vielä rullaverhon. Tornitalon vuokraushinta oli hotelleja huomattavasti edullisempi. Aseman porttia tulemme käyttämään varmasti toisenkin kerran.

Tästä päivästä nautittiin Kuopion torilla. Auringon lämmössä oli mukavaa istua ja seurailla kaupungin elämää. Olisi tehnyt mieli jäädä istumaan pidemmäksikin aikaa. Kauppahallissa poikettiin totta kai - ja paluumatkalla Ikeassa. Sittenpä pitikin jo kiirehtiä kotia kohti. Olin ottanut huomiselle lisätöitä iltavuoron verran. Töistä kuitenkin kyseltiin, josko voisin vaihtaa vuoroni jo aamuksi. Työntekijöistä on taas yllättäen pulaa. Onneksi luvassa on vain tuo yksi työvuoro. Olisi mukavaa saada jotain aikaiseksi täällä kotonakin. Eikä olisi hassumpaa lepäilläkin vähäsen. On ollut melkoista kiitämistä tämä elämä viime päivinä.

Ei kommentteja: