perjantai 5. elokuuta 2022

Helsinki vielä kerran

 
Minulla oli heinäkuussa kaikkiaan kolme vapaata viikkoa. Viikko kesälomaa ja kahden viikon verran pitämättömiä vapaapäiviä. Tein alkukesällä siis töitä todella tiukkaan tahtiin. Ensimmäinen vapaa viikko meni laivareissulla ja Helsingissä. Toiselle viikolle sattuivat festarit, joihin mies lähti veljensä kanssa. Itse jouduin jäämään kissavahdiksi kotiin, joten otin lisätyöpäiviä lähestulkoon koko viikolle. Ajattelin nauttivani seuraavalla viikolla senkin edestä. Sitten sairastuikin kissa ja nauttiminen jäi väliin. Minua jäi harmittamaan sen verran, että aloin suunnittelemaan itselleni päivämatkaa Helsinkiin. Matkasuunnitelmien edetessä haaveet kasvoivat ja lopulta vietin Helsingissä yhden yönkin.

Reissuun lähdin heti yövuoron päätyttyä keskiviikkoaamuna. Matka meni suurimmaksi osaksi nukkuessa. Sääennusteet lupailivat koko reissulle pelkkää aurinkoa, niinpä olin ajatellut viettää suuren osan minilomastani ulkona. Näin teinkin. Kiertelin ja katselin kaupunkia, istuin puistossa tunteja ja sushit ostin kadulla syötäväksi. Samalla periaatteella valitsin itselleni hotellinkin. Vaakunassa minulla oli yhdeksännen kerroksen huone omalla parvekkeella, jossa nautiskelin auringosta lähes koko illan.

Huoneessa sattui olemaan kylpyamme, joten hain Lushista kylpypommin ja laittelin itselleni jasmiinin tuoksuisen kylvyn. Kylvyn jälkeen istuin kylpytakissa parvekkeella seuranani lasi skumppaa, mansikoita ja aurinko. Nukkumaan menin jo ennen yhtätoista, koska olin liikkeellä ilman kunnollista yöunta. Seuraavana aamuna näin kymmenennen kerroksen ensimmäistä kertaa ja ihastuin. Kuinka valoisaa siellä olikaan. Nautin myös nähdessäni kaunista suomalaista designia. Aamupalan jälkeen oli pakko hakea kamera ja palata tuonne kymmenennen kerroksen terassille kuvaamaan kaupunkimaisemia. Oma parvekkeeni oli postitalon suuntaan, joten oli mukavaa nähdä kaupunkia myös toisesta näkökulmasta. Viisi ensimmäistä valokuvaa onkin sieltä. Loput kuvista on napsittu omasta huoneesta ja omalta parvekkeelta.

Designmuseossa kävin. Sinne eksyin ihan vahingossa. Viime reissulla en ehtinyt kiertelemään myymälöitä ja kauppakeskuksia, joten poikkesin nyt niissä. Yhden kynttilän reissultani ostin ja pari postikorttia. Nyt on kesästä nautittu. Jään hyvillä mielin odottamaan syksyä ja lomapätkääni siellä. Porvooseen olisi tarkoitus suunnata kuun vaihteessa, mutta katsotaan nyt pääsemmekö lähtemään. Kissan kilpirauhaslääkeen annostusta pitäisi ruveta taas hiljalleen nostamaan. On arvoitus, mihin kuntoon se kissan vie. Meidän kissamme on kuitenkin jo sen verran iäkäs ja kilpirauhassairauden myötä kovasti laihtunut.

Ei kommentteja: