maanantai 22. elokuuta 2022

Kypsempiä sävyjä

 On kesäloman ensimmäinen päivä. Kolme suunnittelematonta vapaaviikkoa edessä. On tätä odotettukin! Kyläkutsuja on tullut monia. Appivanhemmat toivoivat, että pääsisin tulemaan kunnon vierailulle. Veljen kanssakin on alustavasti sovittu vierailusta. Myös miehen sisko pyyteli Jyväskylän seudulle. Näiden lisäksi olisi mukavaa ehtiä vielä pääkaupunkiseudulle sukulaisia tapaamaan. Keväinen kyläreissu kun oli sellainen pikapyrähdys. Katsotaan nyt, mitä saan näistä toteutumaan - ja millä aikataululla. Ai niin, onhan meillä vielä se Porvoon reissukin varattuna. Meinasin tässä jo ihan unohtaa koko varauksen.

Huomasin heti jo elokuun alussa, että kypsemmät sävyt ovat alkaneet miellyttää silmääni. Ensin viehätyin hotellihuoneen jakkaran okrasta ja viininpunaisesta yhdistettynä sinisiin sävyihin. Nyt nautin kotona koko syksyisestä väriskaalasta. Parvekkeen aikansa eläneet yrttien raadot lähtivät biojätteeseen. Tilalle hain valkoisia ja ruskehtavanpunaisia ruukkukrysanteemeja. Harmi, että kuvauspäiväksi valikoitui se ainoa hämärä ja kaatosateinen päivä koko kuukaudessa. Valon riittävyyden kanssa oli haastetta.

Eipä tässä muuten ihmeitä kuulu. Perusarkea olemme eläneet. Viime viikolla meillä oli ensimmäiset yhteiset vapaapäivät sitten puolison kesäloman. Lähdettiin silloin päiväreissulle Lahteen. Syötiin lounasta, ihmeteltiin nähtävyyksiä ja vietettiin aikaa puistoissa. Illaksi ajeltiin sitten takaisin kotiin.

Tarkoitus oli laitella äsken kameran akkua lataukseen. Sitten huomasin, etten löydäkään laturia mistään. Pengoin kaikki mahdolliset kaapit ja laukut. Voisiko olla mahdollista, että unohdin sen hotelliin?

Ei kommentteja: