maanantai 4. heinäkuuta 2022

Heinäkuun helteissä

 


Olohuoneessa on nyt uusi matto. Aiempi villamatto oli hankittu alunperin toiseen kotiin ja tänne se tuntui aina himpun verran liian pieneltä. Juhannuksen aikaan katselin mattotarjontaa sillä silmällä ja sieltä löysin tuon. Sopii värimaailmaltaan hienosti tänne. Toisekseen tuo tuntuu ihanalta varpaiden alla. Elokuussa tulee täyteen kolmas vuosi tässä kodissa. Nyt tuntuu, että sisustaminen saa viimein riittää.

Heinäkuun helteet ovat saavuttaneet meidänkin torpan. Helleaallon pitkittyessä sisälämpötilat ovat olleet hiljalleen nousussa. Sälekaihtimia pidetään ahkerasti kuumimpaan aikaan kiinni, vastaavasti parvekkeen ovi on öisin auki viileämmän ilman toivossa. Tuulettimet surraavat kotona ollessa yötä päivää. Olen tässä ruvennut mietiskelemään, josko ensi kesänä olisi jo ilmalämpöpumpun hankkimisen aika.

Olen ykkösvapaalla tänään. Takana on harvinaisen kiireinen työviikonloppu. Tänään aion olla vain, mitään suunnitelmia ei ole. Olisi enää pari hassua yövuoroa jäljellä, sitten kesälaitumet kutsuvat. Reiluksi viikoksi, mutta kuitenkin. Palailen taas uusien kuulumisten kera, mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja: