tiistai 7. kesäkuuta 2022

Kesän ensimmäiset mansikat


Netti on poikki, kaapelitelevisio kadoksissa ja uusi sohva on kokoamista vaille valmis olohuoneen lattialla. Naapurikin remontoi ylemmässä kerroksessa ahkerasti, mikä tietysti meitä vuorotyöläisiä stressaa. Viime viikolla lähdimmekin piikkausta karkuun kesäiseen Lappeenrantaan. Kävimme siellä lounaalla, kiertelimme nähtävyyksiä ja hengailimme satamassa, kun sähköauto latautui samalla kaupungilla.

Saimme kummipojan perheeltä avaimen heidän kotiinsa. He lähtevät itse kesälomareissulle Helsinkiin ja Tukholmaan. Me voimme käydä heidän kotonaan kastelemassa kukkia ja nukkumassa. Viimeistään perjantaiaamuna tulen käyttämään tämän mahdollisuuden, kun yövuorojen putki alkaa.

Mies lähti illalla töihin ja minä jäin viettämään vapaapäivää yksinäni. Ei televisiota, eikä nettiä. Sohvasta nyt puhumattakaan. Täytyy myöntää, että mieluummin minäkin olisin lähtenyt töihin. Ruokaostosreissulla poimin kesän ensimmäiset mansikat ostoskoriin. Mansikoiden seuraksi hain pullon kuohuvaa. Kurjan oloinen vapaapäivän ilta kääntyi siitä hetkestä huomattavasti parempaan suuntaan. 

Illalla olen siivonnut, puunannut, jynssännyt ja pyykännyt ahkerasti. Hetkittäin olen makoillut kissan kanssa sängyllä ja litkinyt kuohuvaa kuunnellen samalla musiikkia Spotifystä. Kun auringon viimeiset säteet kiersivät makuuhuoneen seiniä kauniisti, niin minulle tuli hyvinkin kesäinen fiilis. 

Sitten muistin, miten puhelimen yhteys jaetaan läppärille ja rupesin rustaamaan kuulumisia. Eihän tässä tosiaan ihmeitä kuulu. Viime viikonloppu meni töissä ja keskiviikkoiltana lähden taas ahkeroimaan. Tulin nimittäin ottaneeksi kolmannelle vapaapäivälleni ylimääräisen työvuoron. Huomenna voisin kuitenkin suhailla pyörällä luonnossa ja pestä ikkunoita/parvekelaseja. Kesäinen kahvittelukeidas on jokseenkin alkutekijöissään. Tässä muutama kuva parvekkeelta, jossa ilta alkaa luoda varjojaan.


Ei kommentteja: