lauantai 18. kesäkuuta 2022

Kesälomaa odotellessa

 


Pyöräilin tänään kotiin työpäivän jälkeen vesisateessa. Nyt tunteja myöhemmin hytisen sohvalla villapuserossani. Onneksi on kuppi kuumaa kahvia nenän edessä. Se lämmittää mukavasti jäisiä sormia. Jalat piilotin jo torkkupeiton sisään. Jos jaksaisin nousta, niin hakisin vielä villasukat varpaita lämmittämään. Kesäkuu antaa todellakin kauneintaan. Keli on kuin juhannuksena konsanaan.

Kiirettä on pitänyt. Töitä on ollut ensinnäkin tavanomaista enemmän. Töiden lisäksi olen pitänyt itseni kiireisenä tekemällä suursiivousta. Olen nyplännyt kodin pienempiä yksityiskohtia, kuten lamppujen päällisiä. Käsittelin ja kokosin myös yhden Ikean kaapin, jonka tilasin olohuoneeseen astiakaapiksi. Ensimmäistäkään astiaa en ole sinne vielä laittanut, mutta jospa seuraavilla vapailla saisin aikaiseksi.

Puutarhamyymälässä poikkesin loppuviikosta kasviostoksilla. Nyt on parvekkeella vihreää ja vehreää. Yrttejä lähinnä ostin: Timjamia, rosmariinia, mäkimeiramia, sitruunamelissaa ja villisuolaheinää. Ties vaikka seuraavaan postaukseen saisin napsittua kasvintäyteisiä parvekekuvia. Kaiken tuon aherruksen jälkeen pidettiin yhden työkaverin kanssa illanistujaiset. Niistä toipumiseen meni eilinen.

Heinäkuussa minulla on tämän hektisen työputken päätteksi rauhallisempaa menoa ja pitkiä vapaita. Myös osa kesälomastani ajoittuu sinne. Puolisohan lomailee heinäkuun alusta loppuun, joten on mukavaa elellä itsekin rennommin silloin. Kesälomamenoja voisi jo hiljalleen suunnitella. Berliinin päätimme jättää odottamaan aikaa parempaa. Tänä kesänä aiomme näillä näkymin pyöriä vielä Suomen kamaralla. 

Ei kommentteja: