sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Vapun jälkimainingeissa


Vappua vietin töissä. Serpentiinit olivat loppuneet koko kaupungista, joten nappasin kaupasta mukaani limenvihreän krysanteemin. Vappuherkutkin jätin tänä vuonna tyylikkäästi väliin. Kunnes sitten sorruin eilisessä yövuorossa perunalastuihin, simaan ja munkkeihin. Syytän asiasta yövalvomista.

Maanantaina ajeltiin Porvooseen. Miehellä kun oli asiaa sinne - ja minulla sattui sopivasti vapaapäivä juuri siihen saumaan. Oli kylmä ja sateinen päivä, joten en viitsinyt ottaa kameraa mukanani raahattavaksi. Ajattelin, että käytän aikani kierrellen Porvoon ihania pieniä putiikkeja. Perillä huomasin, että lähes kaikki ihanat putiikit ovat maanantaisin kiinni. Siinä vaiheessa totesin, että kamera olisi kuitenkin ollut mukava seuralainen mukulakivikatuja kulkiessa ja keväistä kukkaloistoa ihmetellessä.

Kesälomareissua suunnitellessa Porvoo oli yksi vaihtoehdoista, mutta ajatus karsiutui majoituksen puutteeseen. En vaan löytänyt hotellia, johon olisi ollut aivan pakko päästä. Kaiken selailun ja vatvomisen jälkeen valitsimme matkakohteeksi tuttuakin tutumman Jyväskylän. Toukokuun säät ovat oikukkaita. Emme keskity nähtävyyksiin, vaan hyvään ruokaan, juomaan ja hengailuun. Niinpä varasimme Jyväskylästä pariksi yöksi saunallisen huoneiston, jossa tilaa ja mukavuuksia riittää. Täytyy myöntää, että päätös oli hyvä. Luin juuri jostain lehdestä otsikon, että toukokuusta on tulossa kylmä ja sateinen.

Satutin selkäni töissä perjantaina. Eilen se oli jo parempi, mutta tänään särkee taas. Onneksi on luvassa useampi vapaapäivä, että ehdin parannella itseäni. Eikä kesälomaankaan ole pitkä aika!

Ei kommentteja: