perjantai 21. toukokuuta 2021

Kesäloman kuulumiset

Kesäloman viimeistä päivää viedään. Tässä välillä on ehtinyt tapahtumaan niin paljon. Lomalle lähtiessä sateli räntää ja ilma oli suorastaan hyytävä. Maalla tuli ensin keväinen lämpö ja valkovuokot, muutamaa päivää myöhemmin helteet ja kesän vihreys. Niistä olemmekin nauttineet huolella.

Ulkona on tullut oleskeltua paljon, kuten kesälomalla kuuluukin. Olen lenkkeillyt, uinut, saunonut, grillannut ja jahdannut metsässä korvasieniä. Iltaisin olen pelaillut sisällä korttia, täytellyt sanaristikoita ja istunut kirja sylissä kissan vieressä. Aikomuksena oli lukea yhtä ja toista, mutta keskityin enemmän tunnelmasta nauttimiseen. Maalla aloittamani kirja on nimittäin yhä kesken.

Varsinainen lomareissu tehtiin tällä kertaa Jyväskylään. Olin varannut muutamaksi yöksi saunallisen huoneiston hotelli Harmoonista, joka on rakennettu vanhaan harmonitehtaaseen. Olin vieraillut kyseisessä hotellissa jo viime kesänä, joten paikka oli tuttu minulle ennestään. Tämänkertainen huoneisto oli myös varsin kaunis. Sieltä löytyi mm. puolipyöreät ikkunat, kaunista tapettia, lasiset pariovet ja kaakelitakka. Pisteenä iin päällä oli huoneiston keittiöstä löytyvä Marimekon astiasto. Tykkäsin.

Jyväskylässä kokeiltiin vuokrattavia sähköpotkulautoja. Mies innostui välittömästi ja huiteli menemään pitkin kaupunkia. Itse suhtauduin jokseenkin varautuneemmin ja testailin laitetta hieman syrjemmässä. Maaseudulla oleilun jälkeen oli mukavaa poiketa kaupungilla ostoksilla, nähdä kummipoikaa perheineen, herkutella paikallisella ravintolaruoalla ja istua iltaa satamassa auringon laskiessa.

Huomenna on tarkoitus palata takaisin arkeen ja töihin. Onneksi paluu on suhteellisen lempeä, sillä luvassa on vain kaksi työvuoroa ennen seuraavia vapaita. Kaiken lisäksi vapaita on luvassa kaikkiaan viisi. Mietiskelen tässä jo pää sauhuten, mitä mukavaa voisin itselleni minilomalle järjestää...

Ei kommentteja: