tiistai 16. heinäkuuta 2024

Hotel Ax













Puolan reissun jälkeen emme jaksaneet ajella yötä myöten kotiin, joten katselimme Helsingistä yhdeksi yöksi edullista hotellia hyvällä aamupalalla. Lentokenttähotelli ei tuntunut houkuttavalta vaihtoehdolta. Sitten muistin Hotel Ax:n ja päätin, että suuntaamme Jätkäsaareen. Tämä oli toinen vierailukertamme hotellissa - ja tällä vierailulla ymmärsin, että kyseessä oli paljon vinkeämpi kokonaisuus kuin olin viimeksi ymmärtänytkään. Taidehotellissa taidetta riittää. Nyt huomasin, että hotellin aulassa on myös taidearvikkeita oman taiteen luomista varten. Pidemmällä reissulla olisin ihan hyvin saattanut istahtaa pöydän ääreen fiilistelemään. Piirtäminen oli minulle mieluisa harrastus joskus muinoin.

Illalla sisäänkirjautuessa tuli mainittua, että olimme tulossa reissusta. Respan henkilö innostui, kun kuuli, että olimme olleet juuri Wroclawissa. Hänellä oli sinne itselläänkin matka varattuna. Siitä alkoikin pitkä ja intensiivinen keskustelu nähtävyyksistä ja muusta. Koskaan aiemmin en ole seisonut respassa niin kauan. Huonetta kohti lähdimme harvinaisen hyvillä mielin. Kuinka mainio kohtaaminen.

Hotellin ala-aula on leikkisä, värikäs ja varsin näyttävä. Sisustuksessa on käytetty paljon punaista ja mustaa. Hissien ovien edessä pyörii vaihtuvia mustavalkoisia valokuvia. Se oli mielestäni ihana yksityiskohta. Värikkään taide-elämyksen vastapainoksi huoneessamme vallitsi rauha. Tummanvihreäksi maalatut seinät, sängyn päätynä metsäaiheinen tapetti ja muu sisustus kauniin vaalea. Mietiskelimme siinä jopa hetken aikaa, että olisimme jääneet Helsinkiin pidemmäksikin aikaa. Puolison molemmat veljet olivat tulossa maalle, joten päätimme kuitenkin kiirehtiä matkaan ja Kerimäkeä kohti. Hotellikokemus Ax:ssa oli niin mieleenpainuva, että aiomme kyllä palata tuonne vielä uudemmankin kerran.

Mitäs muuta? Aamupala oli tälläkin kertaa laadukas, erityisesti mieleeni jäivät tuoreet bagelit ja vähän tavanomaisesta poikkeavat leikkeleet. Nautin kyllä vatsan täydeltä. Arvostelun kuvituksena käytin kännykkäräpsäisyjä sekä muutamaa kauko-objektiivilla napattua valokuvaa. Reissu oli niin pitkä, etten millään jaksanut raahata koko objektiiviarsenaalia matkatavaroissa. Hotellissa se vähän kyllä harmitti. Kuinka kauniita valokuvia tuolta olisikaan saanut otettua. Oikein ajatuksen kanssa.

Ei kommentteja: