keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Talvipäivä Katajanokalla

 
Talviloma meni paremmin kuin olisin voinut etukäteen kuvitellakaan. Kissakaverin vointi koheni heti loman alkajaiseksi ja pääsimme kuin pääsimmekin reissuun. Alkuviikolla vietimme rauhallista hiljaiseloa anoppilassa. Olin käynyt juuri ennen lähtöä OMT-fysioterapiassa ja kipupisteitä oli vähän joka puolella. Jumppailun sekä venyttelyn ohella keskityin lepäämään ja lukemaan kirjoja äänikirjapalvelusta. Puolisolla oli etäluentoja ja kaiken maailman koulutehtäviä, joten omaa aikaa minulla oli yllin kyllin.

Mokoma ihastui anoppilan lämpimään uuninpankkoon ikihyviksi. Sieltä korkeuksista se tarkkaili pihalla ruokailevia lintuja ja meitä ihmisiä. Harvassa olivat ne kerrat, kun kissa vaivautui tiputtautumaan pankolta alas. Koska Mokoma tuntui viihtyvän, päätimme lähteä pistäytymään hieman kauempanakin. Varasimme ex tempore saunallisen hotellihuoneen Grand Marinasta ja lähdimme tutustumaan Katajanokkaan. 

Sääennusteet eivät ihmeitä lupailleet, joten lauantain aurinkoinen talvipäivä oli mitä iloisin yllätys. Jäiset merimaisemat olivat huikaisevan kauniit. Olipa onni, että saimme reissun järjestymään. Harmittamaan jäi vain se, että aikaa oli tälläkin kertaa aivan liian vähän. Emme ehtineet millään tehdä kaikkea sitä, mitä olisimme halunneet. Jospa seuraavalla kerralla jatkamme siitä, mihin tällä reissulla jäätiin.

Töihin palasin loman jälkeen maanantaina. Onneksi oli leppoisa aloitus, kävin töissä vain parin yövuoron verran. Tänään vietän vapaapäivää perkaamalla jättikokoiseksi kasvanutta pyykkivuorta. 

Ei kommentteja: