torstai 21. huhtikuuta 2022

Pääsiäinen tuli ja meni

 

Valokuvassa on pääsiäisen juhlatunnelmaa pitkäperjantailta. Silloin helmililjat kukoistivat ja kaapit pursuilivat pääsiäisherkkuja. Nyt elellään vahvasti perusarkea. Pääsiäisen kukat olivat sen verran nuupahtanutta sakkia, joten kotiuduin päivän kauppareissulta parin viherkasvin kera. Löysin tänään itselleni myös uuden kevättakin. Siinäkin mielessä oikein mainio pyrähdys kaupungilla.

Nyt luvassa olisi kaikkiaan kolme yövuoroa. Toivon, että saan nukuttua tarpeeksi. Parempaa unta tavoitellakseni laittelin tänään sänkyyn putipuhtaat lakanat ja ostin varalle muutaman unimaskin, joilla pimeys on aurinkoisella säälläkin varmasti taattu. Yleensä teen yövuoroja vain kaksi kerrallaan. Nyt edessä on poikkeustilanne sairasloman takia. Onneksi noiden öiden jälkeen on taas reilusti vapaata.

Laittelen tässä samalla ruokaa. Heittelin uunipellille parsaa, jonka päälle roiskuttelin oliiviöljyä ja sormisuolaa. Aion särkeä parsojen päälle myös pari kananmunaa paistumaan. Samalle pannulle laitan vielä eiliseltä jääneet savutofut. Helppoa ruoanlaittoa, kun voi nakata uunipellille kaikkea mitä jääkaapista sattuukaan löytymään. Pääsiäisenä tuli herkuteltua, joten nyt elämässä on taas kevyempi linja.

On minulla jotain pientä odotettavaakin. Miniloma nimittäin, mutta siitä lisää myöhemmin. Ihania aurinkopäiviä toivotan. Palataan taas, kunhan jaksan napsia valokuvia ja kertoilla kuulumisia.

Ei kommentteja: