tiistai 9. helmikuuta 2021

Kevättä rinnassa


Hankin kevätesikon ja laitoin sen ikkunan viereen jakkaralle. Kukka saa siinä valoa, muttei joudu paahtumaan ikkunalaudan alla olevan patterin kuumuudessa. Kissamme sen sijaan paahtuu patterin päällä mielellään. Kissan reitti ikkunalaudalle kulkee juuri tuosta kukan kohdalta, mistä kissa ei ole mielissään. Tänään kissa hyppäsi dramaattisesti ikkunalaudalle toisesta kohtaa ja onnistui jotenkin sotkeutumaan verhoon. Hyvä, ettei tullut rytinällä alas koko verhotanko. Asia selvä, kukka siirtyy muualle tänään.

Työviikkoni päättyi yövuoroon aamulla. Nyt olisi ruhtinaalliset kolme vapaapäivää aikaa touhuilla mitä ikinä mieleen juolahtaa. Nukkumisesta haaveilen kuitenkin eniten. Päivällä nukutut neljä tuntia olivat vasta alkusoittoa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen takaisin sänkyyn lämpimän peiton alle.

Kello on jo yli neljä ja kotona näkee vielä hyvin ilman valoja. Ihanaa huomata, että päivät pitenevät. Kyllä se kevät taitaa tulla tänäkin vuonna. Keskimmäisessä valokuvassa taustalla roikkuu vihreäsävyinen puuvillamekko hengarissa. Siellä se odottaa kauniita kevätpäiviä saapuvaksi. 

Tulipa mieleeni, että minullahan on kaapissa avaamaton pussillinen multaa. Mitähän sitä laittaisi kasvamaan, että saisi enemmän vihreää ja kevään tuntua kotiin? Hernettä versomaan ja kissalle ohraa? 

Ei kommentteja: