Päätettiin satsata ja käydä kerrankin vähän fiinimmällä illallisella. Ruokalistan perusteella paikaksi valikoitui Huvilakadulla Ullanlinnassa sijaitseva Le Ankka. Valitsimme aterian oheen myös viinipaketin.
Ravintola on pieni, seinät tummanvihreät. Kruununa Kaj Stenvallin maalaama ankkataulu takaseinällä. Kattauksessa oli taitellut valkoiset lautasliinaruusut sekä neilikoita. Astioina oletettavasti kirpputoreilta kerätty kokoelma vanhaa Arabiaa. Viinilasit olin tunnistavani Iittalan Senta-sarjaksi.
Ensiksi saimme kokilta tervehdyksen keittiöstä. Pohjalla oli pala parsakaalipannukakkua, sen päällä kaalisalaattia ja mätiä. Alkuruoaksi valitsin sokerisuolattua siikaa tomaatilla, piparjuurella ja tillillä. Siitä annoskuva jäi puuttumaan. Muistin kuvauksen vasta, kun olin syönyt puolet annoksesta.
Pääruoaksi päädyin tilaamaan paistettua karitsan fileetä ja paahdettua porkkanaa timjami-madeirakastikkeessa. Jaettavaksi puolison kanssa saimme annoksen uuniperunoita. Lisäsin ne kastikkeen päälle juuri ennen valokuvan ottamista. Pilasin siis kauniin annoksen omin käsin viime hetkellä. Jälkiruoaksi maistui suklaavanukas kahvijäätelön kera. Koristeena oli hasselpähkinämuroja.
Jokaisen ruokalajin kohdalla tarjoilija tai kokki kävi tarinoimassa raaka-aineiden alkuperästä. Pienessä ravintolassa oli koko ajan niin kova meteli, ettemme kuulleet puoliakaan sanoista. Olisi varmaan pitänyt pyytää lisäämään ääntä, mutta tyydyimme hymyilemään ja nyökyttelemään kuin idiootit. Kokemus oli silti kaikkineen miellyttävä. Parin tunnin illallinen silloin tällöin tuottaa kummasti iloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti