maanantai 31. tammikuuta 2022

Jäähyväiset tammikuulle

 


Kävin tulppaanikaupoilla. Jonkin aikaa piti kierrellä ja etsiä ennen kuin löysin kimpun valkoisia. Kevään kukkakausi on nyt korkattu. Sitten voikin ruveta odottelemaan helmililjoja ja krookuksia...

Tammikuun viimeisiä tunteja elellään - ja oikein hyvä niin. Taakse jäävät toivottavasti kaikkein kovimmat pakkaset ja villeimmät lumimyrskyt. Odotan helmikuulta pidempiä päiviä - ja aurinkoisia pakkaskelejä. Luistimet ovat edelleen ostamatta. Minulla on sellainen tunne, että taitavat jäädäkin.

Olin ottanut tälle päivälle lisävuoron töihin. Kuljin jo eilen lonkkakivun takia tukea huonekaluista hakien. Flunssaoireetkin meinasivat puskea päälle. Niinpä joudun perumaan työkeikan ja lepäämään sen sijaan. Näitä lepopäiviä on nyt luvassa aika monta. Seuraavaksi menen töihin nimittäin vasta perjantai-iltana. Toisaalta hyvä, että lepopäiviä riittää. Itsestäni vain tuntuu, että tylsistyn ennen sitä. En voi puuhastella mitään pientä täällä kotonakaan, ettei lonkan ja alaselän kipu vaan ylly. Olen television, Spotifyn ja kirjojen armoilla. Onneksi on sentään kissakaveri, joka osaa arvostaa lepohetkiä.

On hiljaista ja suloisen rauhallista. Silmäluomet tuntuvat huomattavasti painavammilta kuin hetki sitten. Ehkä on aika kömpiä puhtaisiin lakanoihin koisimaan. Hyvää yötä ja kauniita unia itse kullekin.

Ei kommentteja: