lauantai 12. kesäkuuta 2021

Suunta kohti LossirantaaTässä valokuvia parin vuoden takaiselta Savonlinnan reissulta. Tuo Olavinlinnaa vastapäätä sijaitseva pieni hotelli on pyörinyt mielessäni viime aikoina usein. Otin siellä vieraillessani valokuvia paljonkin, mutta nämä ovat ainoat kuvat, jotka minulle läppärin hajoamisen jälkeen muistoksi jäi. Vierailimme tuolla muistaakseni myös vuonna 2016, mutta senkin reissun kuvamuistot ovat kadonneet jonnekin. 

Kaivelin nuo muutamat valokuvat esille tarkoituksella. Päätin nimittäin palata noihin maisemiin tämän kesän aikana. Olen juhannuksen tiiviisti töissä, joten ajattelin palkita itseni minilomalla Lossiranta Lodgen tunnelmiin loppukuusta. Näen jo itseni istumassa kiireettömästi huoneeni edessä kylpytakki päällä ja katselemassa laivojen lipumista Saimaalla. Eipä hassumpi tapa rentoutua, vai mitä arvelette?

Paahtavaa hellettä, rasituksessa ilmenevää astmaa ja työskentelyä maskeissa. Täytyy myöntää, etten ole oikein osannut nauttia viime aikojen helleaallosta. Sen verran jaksoin puuhastella vapaapäivänäni, että pyöräilimme miehen kanssa metsätietä pitkin laavulle eväät repussa. Perillä huomasimme, että laavu oli jo varattu. Jatkoimme siitä sitten matkaa levähdyspaikalle joen varteen mutustelemaan retkieväitä. Onneksi olin ollut viisas ja varautunut hyttyskarkotteella. Sille oli todellakin käyttöä.

Tämän päivän käytin nukkumiseen. Luvassa on yövuoroja kaksin kappalein, joten lepo tuli tarpeeseen. Kissaystävä oli ilahduttavasti seurana melkein koko päivän. Se loikoili peiton alla kyljessäni kiinni, kävi välillä vilvoittelemassa tuulettimen edessä ja palasi takaisin viilentyneenä peiton alle. 

Ei kommentteja: