lauantai 3. elokuuta 2024

Seinätaidetta

 












Seinät ja seinätaide ovat selvästi inspiroineet minua taannoisella Helsingin reissulla. Jos minulla olisi ollut päivä tai pari enemmän vapaata, niin olisin lähtenyt tosissani jahtaamaan muraaleita. Jänisaiheeseen törmäsin Kluuvissa ja Vesa-Matti Loirin muistomuraalin löysin Ravintola Siltasesta Kalliosta.

Ensimmäisenä Helsingin iltana suuntasimme Kallioon ja Harju 8 -ravintolaan syömään. Olimme käyneet pyörähtämässä ravintolan ovella jo edellisellä reissulla, mutta silloin ei ollut yhtään pöytää vapaana. Nyt tuuri oli myöten ja saimme pienen pöydän. Puoliso tilasi pestopastaa ja minä päivän kalaa. Aterian jälkeen matka jatkui lasilliselle Ravintola Siltaseen. Nostin oman skumppalasini Veskun muistolle.

Olimme lähdössä Kalliota ja Harju 8 -ravintolaa kohti. Tarkoituksena oli hypätä puolison kanssa Kaisaniemestä raitiovaunuun, kun yhtäkkiä miehen ystävä viidentoista vuoden takaa jäi samaisesta raitiovaunusta meidän kohdallamme pois. Hetken kovaäänisen hämmästelyn jälkeen jatkoimme ravintolaan vaihtamaan kuulumisia. Kuinka hauska sattuma. Kaiken lisäksi oli hilkulla, ettemme majoittuneetkin reissun ajaksi samaan paikkaan. Miehen ystävä asuu parinsadan kilometrin päässä meistä ja oli käymässä kesälomareissulla Helsingissä. Tällaisina hetkinä maailma tuntuu pieneltä.

Eilen suunnattiin keikalle kuuntelemaan elävää musiikkia. Puoliso käy kiertämässä vähintään parit festarit vuodessa, minun musiikillinen antini jää huomattavasti vähemmälle. En edes muista, milloin olisin viimeksi keikkalipun ostanut. Bändi ei ollut omia suosikkejani, mutta oli mukavaa käydä ihmisten ilmoilla. 

Huomenna suuntaan taas töihin. Aloitan vuoroni aamulla ja lopetan illalla. Tänään aion siis kaatua ajoissa petiin. Onneksi puoliso jatkoi matkaa suoraan Kerimäelle, saan nukkua ihan rauhassa.

Ei kommentteja: