tiistai 13. elokuuta 2024

Korvakorut, osa I

 





Minulla piti olla tällä viikolla vain koulutusta, mutta sekin peruuntui. Koska minulla on koko viikko vapaata, niin päätin tarttua härkää sarvista - ja aloittaa korvakorukokoelmani esittelyn. On mukavaa aloittaa joku tällainen pitkällisempi kuvausprojekti. Syksyllä jutunjuuret tahtovat olla harvassa. Etenkin, kun puiden lehdet ovat leijailleet maahan ja räntää sataa vaakatasossa harmaalta taivaalta.

Ensimmäiseksi kohteeksi valitsin söpön vanerisen pupuparin, jonka on suunnitellut design studio Poola Kataryna. Nyt jo loppuneen yrityksen takaa löytyy pukuompelija ja muotoilija Paula Kasurinen. 

Hankin nuo korvakorut aikoinaan miehen veljen puolison 30-vuotissynttäribileisiin. Tarkoitus oli ostaa uusi pusero, mutta koska en mielestäni millään löytänyt, niin nappasin lopulta matkaan uudet korvakorut. Vähän näyttävämmät sellaiset. Pituutta noilla pupuilla on nimittäin noin 45 mm.

Vanerisia korvakoruja on kertynyt useammatkin, mutta nämä ovat ensimmäiseni. Miehen veljen puoliso täyttää muuten ensi vuonna 40. Korvakorut ovat siis ilahduttaneet arkeani jo tovin. Säilytän koruja tuossa Marimekon säilyttimessä kirjahyllyssä. Ruskea nahka ja vaneri näyttävät mielestäni hyvältä yhdessä.