maanantai 5. elokuuta 2024

Pilvienbongaaja

 













Bob W Kluuvista löysin meille tämänkertaisen majoituksen. Halusin viimeiselle stadin reissulle jotain erityistä, niinpä varasin huoneiston omalla saunalla ja parvekkeella. Sen verran on tullut kaikkineen Bobilla majoituttua, että saimme nauttia aikaisesta sisään- ja myöhäisestä uloskirjauksesta. 

Tykkäsin pyöreän ruokapöydän ympärillä olevista Artekin vintagetuoleista, jotka oli valikoitu vaaleasta väripaletista: Istuimet oli päällystetty keltaisella ja kahdella eri sävyisellä ruskealla. Muutenkin huoneiston sävymaailma oli mielestäni elokuisen maanläheinen. Esimerkiksi Hakolan rahi oli viljaan vivahtavan keltainen, kuten sen alla oleva suuri sisalmattokin. Vaaleiden sävyjen lisäksi sisustuksessa oli käytetty tummansinistä väriä. Erityisesti makuuhuoneen kuviollinen sängynpääty oli minun mieleeni.

Näköalat sekä parvekkeelta että kaikista ikkunoista antoivat vastapäisen talon tiiliseinään, mutten antanut sen haitata. Katseeni hakeutui jatkuvasti katon yläpuolelle hehkuvan siniseen taivaaseen ja sen kumpuileviin, ilmeikkäisiin pilviin, jotka muuttivat jatkuvasti muotoaan. Kiinnostuin pilvibongauksesta siinä määrin, että etsin aiheesta lisää tietoakin. Siinä vasta rentouttava harrastus minun makuuni.

Vedän viiden päivän työtunnit neljässä päivässä. Seuraavilla vapailla aion maata raatona sohvalla television ääressä. Pitkin kesää seuraamani Sopranos-sarja vetelee viimeisiään. Pitäisiköhän aloittaa seuraavaksi Gilmoren tytöt uudestaan? Siinä olisi jo mukavasti syksyistä fiilistä iltojen iloksi.

Ei kommentteja: