sunnuntai 11. elokuuta 2024

Ihanaa olla kotona

 







Helsingin reissulta mukaani lähti pieni keraaminen kynttilänjalka. Ostin sen Flying Tiger Copenhagen -liikkeestä muutamalla eurolla. Vihreä väri houkutti ja koukutti. Myös kotikutoinen olemus kiehtoi.

Gilmoren tytöt jäi odottamaan aikaa parempaa. Huomasin Mad Men -sarjan Netflixissa ja otin sen ilosta kiljuen vastaan. Olen katsonut Mad Menin kerran. Ehkä jopa kahdesti, mutta palaan siihen mieluusti uudelleen. 1960-luvun New Yorkiin sijoittuva mainosmaailmasta kertova palkittu draamasarja vie minut juuri sinne, minne haluankin. Pois tästä ajasta ja paikasta sekä päässä vellovista ajatuksista.

En voi kuin todeta, että onpa ollut ihanaa olla kotona. Viimeisin työviikko tuntui venyvän ja paisuvan, kiitos alkaneen flunssakauden. Neljä päivää viiden päivän työtunneilla venähti matkan varrella viideksi päiväksi seitsemän päivän työtunneilla. Vapaiden alettua olen pörräillyt lähinnä kotinurkissa ja pihapiirin tuntumassa. Perjantaina istuin pitkään pihakeinussa ja annoin ilta-auringon helliä väsyneitä koipiani. 

Eilen vettä tuli taivaan täydeltä. Ajattelin, että antaa tulla vaan. Keitin pannullisen kahvia ja valtasin yksinäni koko sohvan. Nautiskelin eilisestä vapaapäivästä ihan erityisesti. Työsuunnitelman mukaan minulla olisi ollut aamuvuoro, mutta sain vapaapäivän, koska töitä on tosiaan viime aikoina riittänyt.

Tänään suuntaan illaksi työpaikalle, mutta alkuviikosta meillä on luvassa pitkästä aikaa pari yhteistä vapaapäivää. Metsäretkelle tekisi kovasti mieli. Haluaisin pakata eväskorinkin mukaan. Tertin puutarhalounaskin on yhä kokematta. Elättelen toivoa, että näillä vapailla viimein onnistaisi.

2 kommenttia:

Arkisin | jenni kirjoitti...

Tigerista tekee toisinaan hyviä löytöjä, ihana tuo kynttilänjalka ^__^

Mannaryyni kirjoitti...

Totta tuo. Eikä toisaalta haittaa, vaikka ei mitään löytyisikään. Siellä on aina mukavaa käydä katselemassa 😊