lauantai 29. kesäkuuta 2024

Helteen hellimät

 











Poikkesimme miehen kesäloman alkamisen kunniaksi pääkaupunkiseudulla. Katselimme eri kaupunkien tarjontaa kyllä laajasti (ja teimme vertailuja), mutta Helsinki veti tälläkin kertaa pisimmän korren. Siellä on vaan yhä edelleen niin paljon nähtävää ja koettavaa. Myös hotelleja löytyy jokaiseen makuun. Tällä kertaa viihdyimme mm. Vanhan kirkkopuiston kulmilla, Vallillassa, Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa. Vilvoittavat merituulet otin ilolla vastaan. Täällä sisämaassa on huomattavasti tukalampaa.

Vallilassa sijaitseva vaaleanvihreä, huvikumpumainen kahvila Pikku-Vallila ilahdutti janoista kulkijaa hellepäivänä. Se tuntui lähes kangastukselta kuuman asfaltin keskellä. Tiskin takana oleva vihreä art deco -henkinen tapetti osui ja upposi minuun. Se oli kuin suoraan elokuvasta The Great Gatsby. Tornissa kävimme nauttimassa lasilliset skumppaa taiteen keskellä. Ateljee Barin ylin kerros oli auringon laskiessa niin täyteen ahdettu, että jäimme suosiolla kerrosta alemmas. Oli mukavaa, kun saimme istua siellä koko sen ajan ihan kaksistaan. Kyllä noissa stadin maisemissa kelpaa aina hengailla.

Reissusta kotiuduttuani otin parin tunnin päiväunet ja suuntasin töihin yövuoroon valvomaan. Kaksi viimeistä valvottua yötä on nyt onnellisesti takana - ja neljän viikon joutilaisuus voi alkaa. Olo on enemmän pöllämystynyt kuin onnellinen. Jospa se tästä kuitenkin iloksi muuttuu. Maaseudulle aion suunnata heti ensimmäisenä. Mukaan pakkaan aurinkolasit, sandaalit, uimapuvun ja kirjan.

Ihanan Thildan Kuvasto -blogin innoittamana suunnittelen parhaillaan hotelliarvostelun laatimista. Sellaista olisi siis näillä näkymin luvassa seuravassa postauksessa, jos jotakuta vaikka kiinnostaisi lukaista. Oikein leppoisia (ja vähemmän tukahduttavan paahteisia) kesäpäiviä siihen saakka!

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Ooo… kiitos ihanista sanoistasi!! ❤️ Se tuli täydellisenä yllätyksenä! En ole moniin viikkoihin ehtinyt/jaksanut selailla blogeja ja olen siitä ollut hyvin harmissani ja alakuloinenkin. Nyt sitten täppäsin vain juuri sinun blogisi auki ihan sattumalta. 😍

Tornin toiseksi ylimmässä mekin siskon kanssa saatiin olla ihan kaksin, kun muut oli ahtautuneet sinne ylimpään. 😂
Voi tuo tapetti on ihan kuin Great Gatsbystä tosiaan! Rakastan sitä elokuvaa!!

Mullakin on suunnitteilla uusi (ellei kaksikin) Helsinkikäyntiä vielä kesän aikana! Aina siellä on niin paljon koettavaa. 🤗

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on niin tyylikkään rento tili, oikein ilahdun aina uusista postauksistasi!