tiistai 20. kesäkuuta 2023

Elämyksiä etsimässä

 
















Pari päivää hujahti merellisissä tunnelmissa. Ensin hengailtiin puolison kanssa Loviisan satamassa ja siitä matkaa jatkettiin samana iltana Helsinkiin. Palailtiin lapsuuden muistoihin suuntaamalla ensimmäiseksi kohti Korkeasaarta. Oli paahtavan kuuma päivä ja eläimetkin enemmän tai vähemmän aurinkoa paossa. Hauskinta koko reissussa oli ehdottomasti merimatkat siipirataslaiva Vispilällä. Auringon paahde ei haitannut yhtään, kun merellä kävi koko ajan vilvoittava tuuli. Tykkäsin kovasti.

Merelle suuntasimme myös seuraavana päivänä, kun hyppäsimme Krunikasta lauttaan, joka matkasi Kruunuvuorenrantaan. Ostettiin lähikaupasta eväitä ja mansikoita, sitten kiipesimme varjoisalle kalliopaikalle istumaan ja katselemaan purjeveneiden lipumista merellä. Miehen isoveli tuli illaksi Helsinkiin ja pääsimme taas merelle. Tällä kertaa lautta vei meidät Suomenlinnaan illalliselle.

Tänään reippailimme heti aamupalan jälkeen Ateneumiin. Meidän oli tarkoitus mennä sinne jo eilen, mutta harmiksemme se onkin maanantaisin kiinni. Ennen kotimatkaa ehdimme vielä kyläillä sukulaisissa. Tällä kertaa poikkesimme tapaamassa minun sukuani. Pikainen oli reissu, mutta oli mukavaa, että saatiin se ylipäänsä järjestymään. Sydämelliset kiitokset vaan sinne pääkaupunkiseudun suuntaan.

Tällä Helsingin reissulla majoituimme mukavasti Scandicin Grand Centralissa. Historiaa huokuva rakennus oli täynnä kauniita kalusteita, valaisimia, tapetteja ja yksityiskohtia. Olisimmepa voineet jäädä sinne asumaan. Viisi viimeistä kuvaa on napattu hotellin yleisistä tiloista, sitä edeltävät kuvat ovat hotellihuoneemme yksityiskohtia. Kauneuden ohella nautimme tehokkaasta ilmastoinnista ja kerrassaan miellyttävästä sadesuihkusta. Tuonne on aivan pakko palata vielä joskus uudemman kerran.

Ei kommentteja: