lauantai 7. syyskuuta 2024

Viimeinen

















Tämä on kahdessadas postaukseni. Kuvituksena käytin tällä kertaa Kuopion reissukuvia. Jugend-talossa sijaitseva Airbnb-asunto toimi reissun ihanana tukikohtana. Vanhaa ja uutta yhdistelevässä kodissa oli seinän kokoinen kaari-ikkuna ilta-aurinkoa kohti. Näkymät kaiken lisäksi lammelle. Istuin suurimman osan illasta hyristen tyytyväisenä sohvalla ja katselin, miten auringonvalo kulki pitkin asuntoa - ja lopulta hiipui pois. Porvoon aseman ohella tämä on ehdottomasti kauneimpia majoituksiani koskaan. Suloiset sisustuskuvat napsin Amalia´s Home & Cafe -kahvilasta, joka sijaitsee Kuopion juna-asemalla.

Osaisinpa suhtautua mutkattomammin tähän alkavaan pimeään vuodenaikaan. Joskus pidin syksystä. Odotin sitä oikein. Nykyään koen sen jokseenkin masentavana. Tällä alalla se tarkoittaa vähintään puoli vuotta kestävää tautilinkoa sekä loputonta venymistä ja vanumista. Sir Elwoodin hiljaiset värit sanoittavat osuvasti tuntemukseni: "Vuosi vuodelta nää syksyt käy päälle aina vaan aiemmin ja aina vaan ilkeämmin." Vaikka säät ovat vielä hyvinkin kesäiset, niin kylmän pohjavireen aistii pinnan alla silti.

Tunnelmaa ei yhtään helpota, että vapaamme menevät puolison kanssa jatkossa ristiin ainakin syyskuun loppuun. Samaan aikaan töissäni on luvassa lähes pelkästään yövuoroja. Vaikka olen ilta- ja yöpainotteinen kukkuja, niin kyllähän se vähän hirvittää. Yövuoroista toipuminen kun ottaa oman aikansa.

Viime syksynä oli jo aivan hilkulla, etten pistänyt blogia kiinni. Lopettamisajatukset ovat pyörineet tiuhaan mielessäni myös tänä syksynä. Kauko-objektiivini meni rikki ja läppärini vetelee viimeisiä henkäyksiään. Tänäänkin taistelin pitkään, että sain ladattua nuo kaikki kuvat koneelle. En ole valmis hankkimaan läppäriä pelkästään tämän blogin takia. Niinpä olen päätynyt ajatukseen, että on aika luopua. Aion laittaa kamerani pysyvästi kaapin perukoille ja käpertyä viettämään syksyä. 

On helpottavaa, kun ei tarvitse enää miettiä, että mihin valon määrä riittää vai riittääkö mihinkään. Lämmin kiitos kaikille mukana pysyneille ihanista vuosista - ja kaikkea hyvää jatkossa!