perjantai 1. maaliskuuta 2024

Ruudun takaa

 













Sen verran selvisimme näillä vapailla liikkeelle  (naapurin huoneistoremonttia karkuun), että kävimme juhlistamassa hääpäivää himpun verran etukäteen Helsingissä. Virallinen hääpäivä on 4.3, mutta olen yövuorossa silloin. Kaikille hääpäiville ei ole olemassa nimitystä, meillä on tällä kertaa juurikin sellainen hääpäivä. Ensi vuonna onkin sitten luvassa pronssihäät 20 vuoden avioliiton kunniaksi. 

Ullanlinnan maisema avautui ikkunan takana sumuisena ja harmaana. Onneksi huoneisto, jossa majoituimme oli kaunis. Saimme kaiken mahdollisen valon sisälle huikean suurista ikkunoista. Kyllä kelpasi istua leveällä ikkunalaudalla tai sinivihreällä samettisohvalla. Kylpyammeesta puhumattakaan. Emme yleensä käytä samaa majoitusta uudelleen, mutta tuon Bob W. -huoneiston voisin napata toistekin. Kesälomalla vaikka. Ei hassumpi sijainti, kun naapurissa on Johanneksenkirkko ja Designmuseo. 

Tove Janssonin ateljeen löysin ihan vahingossa korttelikierroksella. Se sijaitsee tuossa vaaleanpunaisessa talossa, joka näkyi huoneemme ikkunasta. Ateljeen ikkunat ovat talon toisessa päässä eli sinne saakka meillä ei ihan näköyhteyttä ollut. Ullanlinnassa kun olimme, niin kävimme kävelemässä Salatut elämät -sarjasta tutulla Huvilakadulla. Sumuisena ja harmaana päivänä yksi Suomen kauneimmista kaduista ei suurta vaikutusta tehnyt. Ehkäpä palaamme sinnekin vielä jonain toisena ajankohtana.

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Niin kaunista, niin kaunista!! 😍😍 Ja ONNEA teille!! 🩷🥂
Ja vielä Toven ateljee, huh! Helsingissä on ihan liikaa majoittumispaikkoja, kiinnostavia hotelleja ja muita, että kaikki ei voi millään testata, ainakaan tällain kerran vuoteen-tyylillä.

Mannaryyni kirjoitti...

Kiitos Thilda. Kyllähän minä siinä tietysti reissun aikana fantasioin, että omassa kodissa ollaan. Harmitti vaan hitosti lähteä, kukas sitä nyt omasta kodistaan haluaisi luopua 😁

Ihan totta tuo, kaikkea ihanaa olisi tarjolla. Lottovoittoa odotellessa 🤞