torstai 25. marraskuuta 2021

Kädentaitoja

 Työhyvinvointipäivänä heittäydyimme floristeiksi. Työkaverit tekivät jouluisia ulkokransseja, itse hyppäsin suoraan syvään päätyyn ja tein kuivakasveista sisäkranssin. Väreiksi valitsin vaaleanvihreää, beigeä ja kultaa. Oli mukavaa nyplätä pikkutarkasti ja pyrkiä kauneuteen. Eihän minusta tuon kyhäelmän perusteella mitään vuoden floristia tulisi, mutta nautin kovasti tuollaisesta puuhastelusta.

Näin jälkikäteen mietin, että ehkä joku luova harrastus sopisi elämääni. Sen avulla saisin häivytettyä kaikki töihin liittyvät ajatukset taka-alalle. Toinen päivästä käteen käteen jäänyt ajatus: Minun kannattaisi ruveta miettimään kaksitehosilmälasien hankkimista. Elämäni helpottuisi huomattavasti.

Tämä päivä meni etätyöpalaverissa makuuhuoneesta käsin. Myönnetään, että sängyn reunalla oli aika epämukavaa istua, etenkin, kun kissani koisasi reilun kolmen tunnin päiväunet vieressäni peiton alla. Palaverin lopussa Mokoma vääntäytyi innoissaan peiton alta esille ja ryhtyi kerjäämään rapsutuksia. Onneksi mikrofoni oli äänettömällä palaverissa ja kameran linssissä varsin tiukka rajaus. 

Tänä iltana nautiskelen italialaisesta ruoasta, italialaisesta punaviinistä ja Spotifyn joulumusiikkitarjonnasta. Rentoutua täytyy, sillä huomenna on minun viikkoni ainoa vapaapäivä.

Joulun työvuorolistat saapuivat. Olen tänä vuonna vapaalla sekä aaton että joulupäivän. Meillä oli miehen kanssa tarkoitus viettää sukujoulua anoppilassa, mutta taidamme laittaa suunnitelmat uusiksi, sillä minulla on työvuoro tapaninpäivänä kello 7.00 alkaen. Yritin saada vaihdettua vuoroa, mutta se nyt ei vaan tällä kertaa onnistu. Joko teemme pyrähdyksen anoppilaan tai vietämme joulun kotona. Nähtäväksi jää.

Huomisen ohjelmassa on vain yksi ainoa tehtävä. Kummipojan hakeminen päiväkodista. Luvassa on woltattua ruokaa ja Pikku Kakkonen. Kuulostaa varsin rentouttavalta, vai mitä arvelette?

Ei kommentteja: